Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Как да разберем дали е нарушена функцията на щитовидната жлеза?

Как да разберем дали е нарушена функцията на щитовидната жлеза?

Как да разберем дали е нарушена функцията на щитовидната жлеза? - изображение

С помощта на тинктура от йод (5%) може да определите дали функцията на щитовидната ви жлеза не е нарушена. За да направите това, вечер с помощта на клечка с памучен тампон правете йодна решетка по предната част на шията си. След като начертаете решетката с натопения в йодната тинктура тампон, наблюдавайте за колко време тя ще изчезне.

  • Ако това се случи за по-малко от 3 часа, тялото ясно ви показва, че има изразена нужда от йод. Тази манипулация се извършва всеки ден до момента, когато изчезването на очертанията се случва за 3 часа.
  • Ако йодната мрежа е видима и след 7-6 часа, това означава, че йодът не се усвоява, което предполага за наличие на хипертиреоидизъм.

Забележка: Това е ориентировъчен метод, който не служи за точна диагностика, а само може да ви подскаже да си направите по-подробни медицински изследвания на щитовидната жлеза.

Още по темата:

2.6, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаИзследванияФизиологияСпортЛеченияПсихологияЛайфстайлДиетиИсторияНовиниЗаболявания (МКБ)Научни публикацииПатологияИнтервютаХранене при...ВидеоСнимкиАлт. медицинаКлинични пътекиОрганизацииСпециалисти