Начало Съвети Здраво тяло За детето Как да развием артистичните заложби на детето?

Как да развием артистичните заложби на детето?

Как да развием артистичните заложби на детето? - изображение

Децата между 12 и 18-месечна възраст се опитват да "пишат", оставяйки петна по хартията, а в периода между 18-24 месеца, те започват да чертаят хоризонтални и вертикални линии, включително кръгове. Приветствайте ранните постижения на вашите деца и насърчете техните умения с няколко лесни метода.

  • Рисуване с пастели

Рисуването с пастели подобрява фината двигателна моторика, насърчава визуалния усет и стимулира въображението на малчугана.

  • Рисуване върху плътна хартия

Дайте на вашия художник плътен лист хартия и го прилепете към масата с помощта на тиксо. Творчеството на детето може да бъде потиснато от притеснението на майката, ако рисунката достигне отвъд покривката или листа се скъса и боядиса това, което се намира под него. За да предотвратите нанасяне на евентуални щети по мебелите и текстилните изделия, е най-добре да използвате цветни миещи се пастели.

  • Рисуване на открито

Ако детето не е заинтересовано към рисуването върху лист хартия, изведете го на открито. Дайте му няколко тебешира и му позволете да твори сред едно от най-добрите места за него - природата и чистия въздух. Рисуването с тебешир помага на малчугана да се научи да държи и манипулира обекта, като заедно с това способства за насърчаване на фината двигателна моторика.

  • Друга алтернатива на рисуването

Ако ви е омръзнало да рисувате, може да разчупите дейността чрез отпечатване на знаци, например. Потопете ръцете и краката на малчугана в цветни и екологични боички и създайте оригинални опаковъчни хартии, с които да зарадвате останалите членове на семейството.

Възползвайте се от интереса на вашето дете към изкуството и стимулирате неговите артистични заложби по един весел и креативен начин.

Допълнителен съвет: Тук може да намерите рецепта за приготвяне на екологични боички за рисуване.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиСоциални грижиЛюбопитноПсихологияНовиниАнкетиОрганизацииИсторияРецептиТестовеИнтервютаБотаникаВидеоСпециалистиСпортХранене при...Алт. медицинаОбразованиеЗаведенияНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиЛечения