Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да различим истинския от фалшивия ориз

Как да различим истинския от фалшивия ориз

Как да различим истинския от фалшивия ориз - изображение

Китай произвежда над 200 милиона тона ориз всяка година. Тази държава се смята за най-големия производител на зърнено-житни култури в цял свят. Онлайн изданието Korean Times наскоро съобщи за проучване, което показва, че китайският ориз е изключително опасен за човешкото здраве, тъй като е направен от пластмаса.

В действителност някои китайски производители продават изкуствен ориз. Той е изработен от пластмаса и картофено нишесте. За съжаление тези факти са потвърдени от редица изследвания. Според тях китайският ориз съдържа пластмаса, която се равнява на една найлонова торбичка. Лесно може да разберете дали този хранителен продукт е истински или фалшив. Всичко, което трябва да направите, е да следвате тези прости съвети.

1. Тест за пестициди и хоросан
Смачкайте няколко оризови зрънца. Огледайте ги внимателно. Ако забележите, че отделят фин бял прах, значи са органични. В случай, че образуват жълти петна по повърхността, тогава са фалшиви.

2. Тест с огън
Всичко, което трябва да направите, е да запалите няколко оризови зрънца. Ако изгорят, значи са фалшиви.

3. Тест с вода

Напълнете стъклена чаша с вода. Добавете 1 супена лъжица ориз. Ако потъне на дъното, значи е истински.

4. Тест с мухъл
Сварете шепа ориз. Прецедете и поставете в пластмасова кутия. Затворете и оставете на слънчево място за няколко дни. Ако оризът образува мухъл, значи е истински. И обратното. Ако не забележите промяна, по-добре изхвърлете целия пакет.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: healthyhouseideas.com
Снимка: funinventors.com; wereblog.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ВидеоДиетиЛайфстайлНовиниБотаникаСнимкиЛечения