Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Как да се измъкнем живи от падащ асансьор?

Как да се измъкнем живи от падащ асансьор?

Как да се измъкнем живи от падащ асансьор? - изображение

За съжаление, никой в този свят не може да бъде в пълна безопасност от опасностите, които крие животът. Въпреки това е важно да знаем какво да правим в екстремна ситуация. Всъщност тези действия могат да спасят два живота - нашият собствен и този на друг човек. Това са препоръки на учени и инженери, които трябва да приложите, ако се намирате в падащ асансьор.

  • В никакъв случай не се опитвайте да скачате по време на сблъсък.

На първо място, много е трудно да скочите, докато сте в състояние на свободно падане. На второ място, скокът само временно ще намали скоростта, а това е лоша новина за повечето хора. На трето място, няма начин да предскажете на коя част от тялото си ще паднете и следователно каква вреда ще причини скокът. Момчетата от Discovery Channel отдавна вече са доказали, че никога не трябва да правите това.

  • Не стойте изправени.

Това също не е добра идея, тъй като тежестта, която е 10 пъти по-голяма от тази на тялото, ще се премести към краката по време на падане. Това може да доведе до изключително сериозни наранявания.

  • Най-доброто положение, което да заемете по време на удар: легнете с гръб към пода на асансьора.

Веднага, след като усетите, че асансьорът започва да пада, легнете с гръб към пода. В това положение силата на удара ще бъде разпределена равномерно през зоната на цялото тяло.

4. Ако в асансьора има много хора и вие не може да легнете, седнете или прегънете колена.
В тази ситуация най-доброто нещо, което може да направите, е да седнете на пода. Така натоварването на скелета ще бъде по-малко, отколкото ако сте изправени. Ако разполагате с малко място, опитайте се да сгънете колената, за да намалите силата на удара.

Източник: www.brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиНовини