Начало Съвети Околна среда и бит За дома Как да се справим с дървениците с естествени средства

Как да се справим с дървениците с естествени средства

Как да се справим с дървениците с естествени средства - изображение

Да се отървем от дървениците не е лесна задача. Има различни препарати, които може да използваме, но това невинаги е добра идея, ако имате домашни любимци, малки деца или алергии към определени вещества. В такъв случай може да се възползвате от помощта на някои натурални репеленти срещу натрапниците у дома.

Ето кои естествени продукти може да използвате, за да елиминирате вредителите без употребата на изкуствени химикали или да допълните ефекта на препарата:

1. Листа от евкалипт, лавандула, мента или розмарин

Тези билки отблъскват повечето насекоми и дървениците не са изключение. Може да използвате изсушени или свежи листа и да ги поставите в гардероба, където държите дрехи и спално бельо. Така ги предпазвате от заразяване и държите вредителите на разстояние от леглото.

Лавандула2. Етерични масла

Едни от най-добрите натурални масла за отблъскване на насекоми са лимонова трева, евкалипт, лавандула, мента и розмарин. Ако нямате домашен любимец, може да използвате и екстракт от чаено дърво. Натъркайте рамката на леглото, а също така добавете няколко капки, когато перете спалното бельо. Можете да приготвите домашен репелентен спрей, като смесите 3 капки етерично масло с половин чаша вода. Напръскайте с разтвора леглото, килима и чаршафите.

3. Диатомична пръст (диатомит)

Позната още като инфузорна пръст, тя може да се използва като ефективен инсектицид. Разнесете я на различни места в стаята, най-вече в областите около вратите, прозорците и леглото. Диатомичната пудра не само е токсична за дървениците, но и представлява сериозна преграда за преминаването им.
Кърпички за сушилня4. Кърпички за сушилня

Листите, които се използват за омекотяване и ароматизиране на прането в сушилнята, също могат да помогнат за отблъскване на вредителите. Вземете 10 кърпички и ги поставете между чаршафа и матрака, а освен това може да ги оставите в шкафовете и гардероба. Техният аромат ще бъде неприятен за дървениците, а лавандулата е особено подходяща за целта.

5. Изолиране на леглото

За да предпазите леглото от нова инвазия, може да изолирате четирите му крака, като под всеки поставите малка купичка. В нея сипете сапунена вода, с цел да предотвратите изкачването неканените гости.

Не забравяйте, че при проблем с дървениците, е необходимо щателно почистване на пода, спалното бельо, дрехите, възглавниците и плюшените играчки.
Легло
Редактор: Гергана Стоева
Източници: wikihow.com / pestsolutions.ca / tipsbulletin.com
Снимки: independent.co.uk или consumerreports.org / seedsnpots.com / shareably.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноИсторияЛайфстайл