Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да си приготвите оризово брашно?

Как да си приготвите оризово брашно?

Как да си приготвите оризово брашно?  - изображение
Оризовото брашно е ценен хранителен продукт, който може да се използва, както за приготвяне на тестени изделия, така и за сгъстяване на сосове и супи. Вижте как да си го приготвите в домашни условия. 
 
Необходими продукти: суров бял ориз (басмати) и вода 
 
 
Начин на приготвяне: 
 
  • Стъпка 1: Изплакнете ориза под течаща вода. Изсипете го в купа и го покрийте със студена вода за период от минимум 3 до максимум 6 часа.
 
  • Стъпка 2: Изцедете ориза и го разстелете върху кухненска хартия, за да изсъхне (за около час). Той трябва да е леко влажен, но не и мокър. 
 
  • Стъпка 3: Използвайте блендер, за да смелите ориза до състояние на фино брашно. (Може да използвате и кафемелачка, но това ще ви отнеме повече време.) Смилайте ориза на малки порции, докато не се превърне във фин прах – оризово брашно.
 
  • Стъпка 4: Загрейте голям тиган на средна температура и изсипете в него оризовото брашно като го разбърквайте непрекъснато, за да не загори. 

  • След няколко минути премахнете от котлона (полученото оризово брашно трябва да е снежно бяло). Оставете го да се охлади до стайна температура. 
 
  • Стъпка 5: Пресейте брашното, изсипете го в съд с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник.
Източник: instructables.com
По статията работи: Росица Раднева
 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноНовиниХрани и ястияХранене при...ЛайфстайлСнимкиПсихологияБотаникаИнтервютаДиетиПроизводителиВидеоЛечения