Как да си приготвите оризово брашно?

Оризовото брашно е ценен хранителен продукт, който може да се използва, както за приготвяне на тестени изделия, така и за сгъстяване на сосове и супи. Вижте как да си го приготвите в домашни условия.
Необходими продукти: суров бял ориз (басмати) и вода
Начин на приготвяне:
- Стъпка 1: Изплакнете ориза под течаща вода. Изсипете го в купа и го покрийте със студена вода за период от минимум 3 до максимум 6 часа.

- Стъпка 2: Изцедете ориза и го разстелете върху кухненска хартия, за да изсъхне (за около час). Той трябва да е леко влажен, но не и мокър.

- Стъпка 3: Използвайте блендер, за да смелите ориза до състояние на фино брашно. (Може да използвате и кафемелачка, но това ще ви отнеме повече време.) Смилайте ориза на малки порции, докато не се превърне във фин прах – оризово брашно.

- Стъпка 4: Загрейте голям тиган на средна температура и изсипете в него оризовото брашно като го разбърквайте непрекъснато, за да не загори.
- След няколко минути премахнете от котлона (полученото оризово брашно трябва да е снежно бяло). Оставете го да се охлади до стайна температура.

- Стъпка 5: Пресейте брашното, изсипете го в съд с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник.

Източник: instructables.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 200 гр.
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
ОСТРОВИТ КОКОСОВО БРАШНО 500 г
НовОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
НовАМИКС МР. ПОПЪРС ОУТ МАШ 600 гр.
КАСИС НА ПРАХ 100 гр. ЗДРАВНИЦА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Хранителен режим (диета) при диария
- Спрете диарията по най-бързия начин с оцет и брашно
- Безглутенова диета
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Как да обезсолим пресолените ястия по 4 начина?
- 1 лъжица ориз на гладно за пречистване на тялото при възрастни хора
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Седемдневна оризова диета
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Как да си приготвите оризово брашно?