Как да си приготвите оризово брашно?

Оризовото брашно е ценен хранителен продукт, който може да се използва, както за приготвяне на тестени изделия, така и за сгъстяване на сосове и супи. Вижте как да си го приготвите в домашни условия.
Необходими продукти: суров бял ориз (басмати) и вода
Начин на приготвяне:
- Стъпка 1: Изплакнете ориза под течаща вода. Изсипете го в купа и го покрийте със студена вода за период от минимум 3 до максимум 6 часа.

- Стъпка 2: Изцедете ориза и го разстелете върху кухненска хартия, за да изсъхне (за около час). Той трябва да е леко влажен, но не и мокър.

- Стъпка 3: Използвайте блендер, за да смелите ориза до състояние на фино брашно. (Може да използвате и кафемелачка, но това ще ви отнеме повече време.) Смилайте ориза на малки порции, докато не се превърне във фин прах – оризово брашно.

- Стъпка 4: Загрейте голям тиган на средна температура и изсипете в него оризовото брашно като го разбърквайте непрекъснато, за да не загори.
- След няколко минути премахнете от котлона (полученото оризово брашно трябва да е снежно бяло). Оставете го да се охлади до стайна температура.

- Стъпка 5: Пресейте брашното, изсипете го в съд с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник.

Източник: instructables.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
ОСТРОВИТ КОКОСОВО БРАШНО 500 г
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
ОРИЗОВО БРАШНО 500 г БОДПИЕ
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ориз с лук и масло
- Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
- Пълнени постни чушки
- Катми от овесено брашно с мед и плодове
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Гответе здравословно и икономично в тенджера под налягане
- Огретен от тиквички с ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Как да си приготвите брашно от леща
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
Коментари към Как да си приготвите оризово брашно?