Как да си приготвите оризово брашно?
Оризовото брашно е ценен хранителен продукт, който може да се използва, както за приготвяне на тестени изделия, така и за сгъстяване на сосове и супи. Вижте как да си го приготвите в домашни условия.
Необходими продукти: суров бял ориз (басмати) и вода
Начин на приготвяне:
- Стъпка 1: Изплакнете ориза под течаща вода. Изсипете го в купа и го покрийте със студена вода за период от минимум 3 до максимум 6 часа.
- Стъпка 2: Изцедете ориза и го разстелете върху кухненска хартия, за да изсъхне (за около час). Той трябва да е леко влажен, но не и мокър.
- Стъпка 3: Използвайте блендер, за да смелите ориза до състояние на фино брашно. (Може да използвате и кафемелачка, но това ще ви отнеме повече време.) Смилайте ориза на малки порции, докато не се превърне във фин прах – оризово брашно.
- Стъпка 4: Загрейте голям тиган на средна температура и изсипете в него оризовото брашно като го разбърквайте непрекъснато, за да не загори.
- След няколко минути премахнете от котлона (полученото оризово брашно трябва да е снежно бяло). Оставете го да се охлади до стайна температура.
- Стъпка 5: Пресейте брашното, изсипете го в съд с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник.
Източник: instructables.com
По статията работи: Росица Раднева
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
ОСТРОВИТ КОКОСОВО БРАШНО 500 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 200 гр.
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НовМУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!ОРИЗОВО БРАШНО 500 гр. БОДПИЕ
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Оризови спагети
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Как да си приготвите оризово брашно?