Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да спестим от списъка с покупки?

Как да спестим от списъка с покупки?

Как да спестим от списъка с покупки? - изображение

Списъкът с покупки отнема голяма част от месечния бюджет, затова ние трябва да бъдем внимателни при закупуването на храни. За да избегнете това, използвайте следните трикове.

Първото нещо, което може да направите, е да закупите стоките от различни обекти, използвайки кола, за да се придвижите до тях. Важно е да разграничавате добрите сделки от капаните и да изчислявате правилно дали си струва да закупите няколко броя от даден продукт на установената цена.

Основната идея е да намалите разходите. Определете бюджет за храна и направете седмично меню на негова база, без да допускате пропуски. Талоните за отстъпка ще ни бъдат от полза, ако наистина искате да купите само храна.

Специализираната дистрибуция винаги излиза на сметка и е с добро качество. Също така може да готвите с малко количество продукти или да ги замразявате. По този начин ви излиза по-евтино, спестявате време и избягвате употребата на полуфабрикати.

Разбира се, ако намерите по-добра оферта, може да се снабдите с няколко броя от даден продукт, за да го съхранявате у дома за по-нататъшна употреба. Трябва да знаете, че рибата, месото, плодовете и зеленчуците излизат по-евтино, ако ги закупите от специализирани магазини.

Последният съвет е никога да не пазарувате на празен стомах, тъй като е възможно да запълните количката с ненужни неща, които няма да ни заситят, когато се чувстваме гладни.

Източник: www.taringa.net
Снимка: www.archive.feedblitz.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайл