Как да съхраним картофите в домашни условия?

За кратковременно съхранение на хранителни продукти в домашни условия не е необходимо за всеки вид плодове и зеленчуци да имаме оптималната най-ниска температура, както при търговското складиране за седмици или месеци. Така например картофите можем да съхраняваме при 8 ºC на тъмно и проветриво помещение с оптимална влажност на въздуха от 80 до 90%. По този начин те спокойно биха издържали в продължение на 6 - 8 месеца. А при относителна влажност на въздуха от 75% биха били годни за консумация в продължение на 4 месеца. За да ги запазите за още по-дълго време, не забравяйте, че ако по картофите се появят кълнове, трябва да ги изчистите.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени усмивки
- Картоф
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Как да съхраним картофите в домашни условия?