Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да съхраняваме виното, за да запазим вкусовите му качества

Как да съхраняваме виното, за да запазим вкусовите му качества

Как да съхраняваме виното, за да запазим вкусовите му качества - изображение
Бутилка подбрано вино е особено подходящо допълнение за създаване на специална атмосфера към старателно приготвена романтична трапеза. За да почувствате вкуса му и да се насладите на аромата му, е необходимо да го съхранявате правилно, а в това няма нищо сложно.  
  • Когато искате да съхраните бутилка с напитката на боговете за по-дълъг период от време, за да й се насладите в специален момент, оставете я в легнало положение. Целта е корковата тапа да влиза в контакт с виното, за да не изсъхне и да се предотврати пропускане на кислород.  
  • И все пак е добре да имате предвид, че виното "диша", така че не го съхранявайте с хранителни продукти, които имат силни аромати (като чесън), за да не проникне миризмата през тапата и развали вкуса на напитката. 
Допълнителен съвет: Освен това, хубаво е да не разклащате виното.  Ако е възможно, съхранявайте го, без да го местите често. 
Източници: wikihow.com, kazzit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноНормативни актовеИсторияЛайфстайлСнимкиАлтернативна медицинаХрани и ястияЕ-тата в хранитеПроизводителиБотаника