Как да съхраняваме продуктите за по-дълго време?

Това са няколко лесни и практични съвета, които ще ви позволят да се възползвате максимално от благоприятните за човешкия организъм въздействия на хранителните продукти. Ето как вие може да ги съхранявате за по-дълго време, като по този начин спестите от семейния бюджет и помогнете на околната среда.
- Лук
Съхранявайте лука на прохладно място и далече от пряка слънчева светлина. Сложете натуралния продукт в тънък чорап, като след всяка глава лук правите по един възел. По този начин вие може да съхраните зеленчука пресен за около 8 месеца.
- Пресни подправки
Сложете пресните подправки в една найлонова торбичка и ги вържете с ластик около стеблото, след което ги оставете в хладилника (или замразете във фризера) и им се насладете за по-дълго време.
- Картофи
Никога не съхранявайте картофите близо до лука, тъй като по този начин те ще се развалят. Вместо това ги поставете до няколко броя ябълки. Така ще избегнете появата на кълнове по тях.
- Ябълки
Една изгнила ябълка може да навреди на останалите, така че в този случай е най-добре, ако видите нещо нередно във фруктиерата, просто да го отстраните от там.
- Сирене
Сложете малко масло по сиренето, за да избегнете изсушаването му.
- Торбички за съхранение
Използвайте капачки от пластмасови бутилки, за да затворите найлоновите торбички. Преди това се уверете, че капачките са напълно сухи.
- Гъби
Пазете гъбите в хартиени пликове, тъй като найлоновите торбички карат този вид продукт да омекне и да изгуби аромата си.
- Артишок
Съхранявайте артишок в херметически затворен съд, с лека влага.
- Домати
Не ги дръжте в хладилник. В зависимост от зрелостта, доматите могат да бъдат съхранявани на стайна температура близо 2 седмици. За да ускорите процеса на зреене, може да ги сложете в хартиен плик, заедно с една ябълка.
Коментари към Как да съхраняваме продуктите за по-дълго време?