Начало Съвети Околна среда и бит За дома Как да уголемим визуално стаята чрез 10 начина?

Как да уголемим визуално стаята чрез 10 начина?

Как да уголемим визуално стаята чрез 10 начина? - изображение

Вярно е, че не може да преместим стена само с едно движение на ръката. Но ние може да създадем оптична илюзия, която да помогне за визуалното уголемяване дори на най-малкото жилищно пространство. Представяме ви селекция от няколко цветови схеми. Те са способни да трансформират вашата стая с лекота, без значение колко тясна може да изглежда в момента.

В светла обстановка, цветният под помага за "отблъскване" на стените една от друга, променяйки визуално стаята, като я прави да изглежда по-широка и по-висока.

Изборът на ярък и наситен цвят, не само за пода, но и за тавана, създава илюзия за огромно пространство. Освен това кара тавана да изглежда по-нисък.

Изборът на един и същ цвят за задната стена и пода прави стаята видимо по-просторна.

Използването на една и съща цветова схема за задната стена и тавана създава илюзия за широко пространство, като същевременно намалява неговата дълбочина.

Друг начин за "отблъскване" на страничните стени е чрез намаляване на дълбочината на помещението. Това може да се постигне като използвате ярък цвят, за да подчертаете задната стена.

От друга страна, може да намалите широчината и да увеличите дълбочината, като използвате наситени цветове, за да откроите страничните стени на стаята.

Ако имате проблеми с ниските тавани, може да се справите с тази ситуация, като изберете ярки и наситени цветове за страничните и задните стени на стаята. По този начин може да намалите дълбочината и широчината в полза на височината.

Изборът на ярки цветове не е единственият начин за създаване на широчина. Флоралните и геометрични мотиви също могат да ви помогнат. За да направите стаята да изглежда по-просторна, използвайте светли тапети с малки шарки.

В някои стаи таваните изглеждат прекалено високи. Хоризонталните ивици ги правят по-ниски, като заедно с това леко намаляват дълбочината на помещенията.

Вертикалните ивици могат да помогнат за "растежа" на ниския таван.

Ако искате да направите стаята по-широка и да намалите нейната дълбочина, хоризонталните ивици на пода могат да ви помогнат за постигане на тези резултати.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.shineers.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноСнимки