Как правилно да увием в алуминиево фолио месо, риба, плодове и зеленчуци?
Много по-здравословно от пърженето или печенето на грил е готвенето на хранителните продукти чрез задушаване в алуминиево фолио. Има няколко метода да направите това по подходящ начин в зависимост от вида на продуктите, които искате да приготвяте:
- цели или големи парчета (риба, тлъсто месо, пиле и др.) слагаме в отворения край на фолио, оформено като тръба и поставено с ръба нагоре. Притискаме двата края на фолиото и ги завъртаме два пъти навътре (с лек натиск);
- дюли, тиквички, ябълки, картофи и прочие поставяме върху квадратен лист фолио, после повдигаме краищата му и ги усукваме няколко пъти (като опаковка на бонбон). Слагаме ги във фурната в това положение, с усукания край нагоре;
- малки плоски порции слагаме в лист правоъгълно фолио. Първо затваряме една след друга дългите страни на листа, а после загъваме навътре двете къси страни на фолиото.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Секреция на стомашен сок
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Бял бор
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Пробиотици
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
Коментари към Как правилно да увием в алуминиево фолио месо, риба, плодове и зеленчуци?