Когато пържите картофки в тиган, спазвайте 7 правила

Ако не разполагате с фритюрник, може да изпържите картофите и в тиган. Тогава обаче, трябва да спазвате някои правила, за да сте сигурни, че ще се получат добре изглеждащи и вкусни картофки. Освен това, някои от техниките ще ви помогнат да намалите до максимум нездравословния ефект от пърженето:
- пуснете нарязаните картофи в добре загрято растително масло - така попиват най-малко количество от него. Сложете капак, за да се предпазите от пръските мазнина;
- не разбърквайте картофките в продължение на 3 - 4 минути, докато образуват коричка, след това внимателно ги преобърнете;
- намалете огъня, покрийте ги с капак и ги задушете така за 7 - 9 минути;
- за цялото време разбъркайте не повече от 3 - 4 пъти - в противен случай се раздробяват;
- 3 до 5 минути преди да извадите картофките, добавете лук или чесън, докато омекнат, без да прегарят;
- добавете щипка сол едва накрая, преди да ги извадите;
- готовите картофки изсипете върху хартиена кърпа, която да попие излишната мазнина.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ИТАЛИАНСКИ БИЛКИ 250 мл
КУХНЕНСКИ РОБОТ STARLYF ROTOCHEF 8 В 1
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Намалете високата температура със суров картоф
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал
- Картофен сос с чесън и лимон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
Коментари към Когато пържите картофки в тиган, спазвайте 7 правила