Когато пържите картофки в тиган, спазвайте 7 правила
Ако не разполагате с фритюрник, може да изпържите картофите и в тиган. Тогава обаче, трябва да спазвате някои правила, за да сте сигурни, че ще се получат добре изглеждащи и вкусни картофки. Освен това, някои от техниките ще ви помогнат да намалите до максимум нездравословния ефект от пърженето:
- пуснете нарязаните картофи в добре загрято растително масло - така попиват най-малко количество от него. Сложете капак, за да се предпазите от пръските мазнина;
- не разбърквайте картофките в продължение на 3 - 4 минути, докато образуват коричка, след това внимателно ги преобърнете;
- намалете огъня, покрийте ги с капак и ги задушете така за 7 - 9 минути;
- за цялото време разбъркайте не повече от 3 - 4 пъти - в противен случай се раздробяват;
- 3 до 5 минути преди да извадите картофките, добавете лук или чесън, докато омекнат, без да прегарят;
- добавете щипка сол едва накрая, преди да ги извадите;
- готовите картофки изсипете върху хартиена кърпа, която да попие излишната мазнина.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
ЗОЯ БИО ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА на прах 60 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
КУХНЕНСКИ РОБОТ STARLYF ROTOCHEF 8 В 1
НовСОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
ОЛ НУТРИШЪН КОКОСОВО МАСЛО 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешки дробчета с лук
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Когато пържите картофки в тиган, спазвайте 7 правила