Начало Съвети Околна среда и бит Спорт и свободно време Масажът или… как да изпиташ отново радостта от движението

Масажът или… как да изпиташ отново радостта от движението

Масажът или… как да изпиташ отново радостта от движението - изображение

Видовете масажи са много и все повече хора се възползват от тях – дали заради болка, причинена от скорошна травма, хронична болка, за освобождаване от стреса в работата, или… за да се поглезят.

Днес ти представяме трите основни видове масаж, които ще ти помогнат да забравиш за болката и да почувстваш отново радостта от движението.

Класическият масаж

Силен ефект. Цели да премахне натрупаната умора от цялото тяло, причинена от заседнал начин на живот, както и хроничната болката в гърба и кръста.

Релаксиращият масаж

Доказано помага, ако в края на работния ден чувстваш преумора, изтощение или дискомфорт в цялото тяло, съчетани с болки в гърба.

Лечебният масаж

Включва различни техники и терапии, които се комбинират, за да премахнат болките в цялото тяло, особено в гърба и кръста. Лечебният масаж е подходящ още при обща скованост на тялото, предизвикана от физически и емоционален стрес, депресивни състояния, безсъние, тревожност; при ишиас, схванат врат, ошипяване, болки в краката, дископатия и дискови хернии, плексит, невралгия, главоболие и мигрена.

Но бъди внимателен! Всеки трябва да получи строго индивидуален подход. След диагностициране на проблемите, да се наблегне на определен вид техника. Не се опитвай да се самодиагностицираш, за да си сигурен, че ще получиш сигурно облекчение.

CHBA/CHVOLT/0052/17

Източник: https://www.verywell.com/most-popular-types-of-massage-89741

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитно