Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
Когато приготвяме месо за дадено ястие, е необходимо преди това да го почистим много добре. Обикновено правим това под течаща студена вода, но дали е достатъчно? Понякога в него остава съсирена кръв, която може да развали качеството му или да се отдели в ястието. Затова приложете следната процедура.
Нарежете месото на отделни порции, така както ще го готвите. Изплакнете го под течаща струя студена вода, а после го залейте с нея, така че да го покрива изцяло.
Изсипете 1-2 чаени лъжички сол (според количеството на месото) и го оставете да се накисне в продължение на 20-30 минути. После отново го изплакнете.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ГОТВАРСКИ КОМПЛЕКТ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 14265
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
НовОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- И билките имат странични ефекти
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Секреция на стомашен сок
Коментари към Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта