Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта

Когато приготвяме месо за дадено ястие, е необходимо преди това да го почистим много добре. Обикновено правим това под течаща студена вода, но дали е достатъчно? Понякога в него остава съсирена кръв, която може да развали качеството му или да се отдели в ястието. Затова приложете следната процедура.
Нарежете месото на отделни порции, така както ще го готвите. Изплакнете го под течаща струя студена вода, а после го залейте с нея, така че да го покрива изцяло.
Изсипете 1-2 чаени лъжички сол (според количеството на месото) и го оставете да се накисне в продължение на 20-30 минути. После отново го изплакнете.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Как и колко да варим различните видове месо
- Интимно здраве на жената - какво знаем?
- И билките имат странични ефекти
- Хранене през тръба
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Методи за лечение на анорексия
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
Коментари към Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта