Начало Съвети Околна среда и бит За дома Направете дома си уютен и комфортен с помощта на тези 15 съвета

Направете дома си уютен и комфортен с помощта на тези 15 съвета

Направете дома си уютен и комфортен с помощта на тези 15 съвета - изображение

Нашият дом е специално място. Той е тук, за да ни помогне да се отпуснем, да се съберем цялото семейство около масата и да почерпим вдъхновение за новия ден. Така че, дори и най-малкият елемент в декора е важен. Съвременните дизайнери ни изненадват много пъти със своите необичайни козметични ремонти, но дори да не сте планирали съществени промени, има няколко съвета, които може да следвате, за да преобразите вашия дом с минимални усилия.

1. Входната врата създава първото впечатление.

Посетителят се запознава с дома от входната врата. Нейният външен вид е от важно значение както за частните домове, така и за тези под наем. Ако искате да декорирате вашата врата, опитайте се да добавите елементи от вашата собствена персоналност. Има много идеи, които може да използвате: да боядисате вратата в друг цвят, да използвате нови материали, да добавите атрактивен номер или дръжка на врата. Дори може да поставите венец със знак за добре дошъл.

2. Стилни неща, направени от бутилки.

Ако имате атрактивни бутилки за вино или друг вид напитки, не ги изхвърляйте. Вие може да им намерите различни приложения за дома: като например вази. Нещо повече, бутилки като тези лесно могат да бъдат украсени с мъниста или да се оцветят в ярки цветове и да се използват като елемент към празничната украса.

3. Украсете стаята с вариации от една тема.

Тук може да използвате всеки обект, който желаете: камъни, борови шишарки, дървени фигурки и плодове в кошница. Най-добре е, ако въпросният обект има наситени цветове. Вие може да го поставите в купа или ваза и да го оставите на видно място в помещението. Вашата основна цел е да акцентирате върху някои аспекти от стаята или декора. Също така може да използвате обикновен съд, ако той е прозрачен и има проста форма.

4. Цветята са синоним на уют.

Цветята имат най-голям ефект, когато се поставят в различни краища на дома (върху малки маси, стъклени первази или скринове) и не се групират на едно място. Ако се окажете с няколко букета от различни цветя след празник, може да ги разделите в подходящи комплекти. Произволното позициониране на цветята в пространството ще ви предостави усещането, че те винаги присъстват в дома ви - не само около празниците.

5. Стените на дома отразяват вашата индивидуалност.

Тази идея може да зарадва както децата, така и възрастните. Празните стени не изразяват нищо, докато снимките, картините или необичайните орнаменти, закупени по време на почивка, могат да предоставят своите динамични качества, да породят емоции и да променят настроението към по-добро. Дайте една малка стая на вашето въображение, за да диша и то ще намери най-добрия начин за освежаване на стените.

6. Бъдете по-смели при избора за организиране на мебелите.

Много хора се придържат към основното правило, подреждайки мебелите под прав ъгъл със страни срещу стените. Но вие може да подходите към този въпрос с по-голяма гъвкавост. Промяната в оформлението на мебелите е един лесен начин за трансформиране на стаята.

7. Мебелите могат да бъдат в цвета на стените или декора на стаята.

Понякога се случва старите, но обичани обекти, да не се съчетават добре с новия цвят на боята или тапета, който сме поставили на стената. Но ако не искате да се отървете от вашия любим скрин, може просто да го пребоядисате в цвят, който съвпада с новия декор на стаята. Това помага за постигане на по-хармонично пространство и за вдъхване на нов живот на старите мебели.

8. Правилото на трите.

Същността на "правилото на трите", което се прилага от дизайнерите, се състои от комбинацията на три предмета в различни форми, цветове и размери в една композиция. Например, може да поставите ваза, статуетка и свещ на масата заедно. Разбира се, тук съществуват безброй възможности за себеизразяване.

9. Покажете творчески подход към организирането на книги и други предмети по рафтовете.

Книгите обикновено са изправени вертикално върху рафтовете, но ако опитате друг алтернативен начин за тяхното съхранение, вие може да забележите как атмосферата в стаята мигновено се променя. Не се страхувайте да експериментирате: променяйте посоката или добавяйте допълнителни обекти към книгите. Основното нещо, което трябва да направите, е да избегнете ситуацията, в която книгите напомнят на строга система и да направите нещата малко по-произволни.

10. Създайте нещо оригинално от нищото.

Четири дървени дъски, няколко дървени клонки, инструменти и вдъхновение е всичко, от което се нуждаете, за да създадете тази стилна закачалка. За да я завършите напълно, може да нанесете боя или специален лак.

11. Дом, изпълнен с топлина и светлина.

Уютни одеяла, красноречиви възглавници, меки килими и замъглена светлина от лампата са перфектните елементи за създаване на приятна атмосфера в дома. По този начин стаята, която е скучна и неутрална, може да се превърне в място на топлина и светлина. Между другото, възглавниците и одеялата могат да се подредят по малко по-хаотичен начин, с цел да накарат хората да почувстват, че могат веднага да седнат и да се отпуснат.

12. Нека вашите хобита добавят нещо повече към стаята.

Позволете на вашите гости да научат повече за вашите хобита чрез вашия дом. Това е един чудесен начин да започнете разговор и да покажете вашите постижения. Създаването на творчески кът, който отразява вашите постижения, е оригинален и атрактивен начин да освежите вашия дом.

13. Запълнете дома си с неща, които ви развеселяват.

Това са малките неща, които придават приятна атмосфера в дома. Не съществуват ограничения в закупуването на предмети, които харесвате, с цел да организирате жилището си. Това е една чудесна възможност да бъдете креативни. Вие може да инсталирате защитно покритие за контакт или възглавница със забавен надпис в необичаен цвят. Каквото и да е, ако то подобрява вашето настроение, тогава го купете или го направите сами.

14. Набор от свещи за уютна вечер.

Свещите в различни форми и размери могат да се превърнат в елегантна и привличаща погледа композиция, която е подходяща за хол. Когато се съберат заедно, те осигуряват повече светлина. Тя е предпочитана, ако имате гости. В този случай обаче, е най-добре да използвате свещи с лек и приятен аромат.

15. Нарисувайте абстрактни изображения по стените, за да създадете уникална атмосфера.

Ако вашата душа копнее да наблюдава реки и планини през прозореца, но всичко, което вижда, са само жилищни сгради и задръствания, тогава може да създадете ваша собствена сцена върху стените на спалнята. Ще се изненадате колко много може да се промени вашето настроение, когато видите, че сте заобиколени от планини.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.shopping-reviews.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайл