Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Направете си болкоуспокояващ мехлем от лют червен пипер, зехтин и пчелен восък

Направете си болкоуспокояващ мехлем от лют червен пипер, зехтин и пчелен восък

Направете си болкоуспокояващ мехлем от лют червен пипер, зехтин и пчелен восък - изображение

Лютият червен пипер (Кайен) е известен с многобройните си здравословни ползи. Той притежава болкоуспокояващи и стимулиращи имунната система свойства. Също така помага за облекчаване на състоянието при мигрена, болки в гърба, мускулите и ставите, артрит и менструални спазми. Едновременно с това е ефикасен при спиране на кръвотечение от рани по кожата. Капсаицинът е основната съставка в него, допринасяща за неговите качествата и предимствата.

Домашният мехлем от лют червен пипер трябва да се прилага локално, в рамките на 6 месеца, за постигане на оптимални резултати. При хронични болки се препоръчва ежедневното му използване. Важно е да не забравяте, че е нужно да измивате добре ръцете си, след употреба на продукта, тъй като би могъл да предизвика раздразнения и нежелани реакции при контакт с очите.
Вижте рецептата как да си направите свой домашен мехлем, която се състои от 6 лесни за изпълнение стъпки.

Необходими продукти:

  • Метални или пластмасови кутии за крем;
  • Няколко парчета тензух;
  • 2 супени лъжици смлян лют червен пипер;
  • 1/2 чаена чаша зехтин;
  • 15-20 грама пчелен восък.

Начин на приготвяне:

зехтин и червен пипер

1. Излейте зехтина в малък съд, поставен на котлона, и докато той се загрява, добавяйте червения пипер и разбърквайте.

2. Когато е вече нагрят, изключете котлона, но не отстранявайте съда от него, а го оставете за около 20 минути.

3. После го включете отново и повторете същата процедура няколко пъти, в рамките на приблизително час и половина.

прецеждане

4. След това прецедете течността с помощта на тензуха.

пчелен восък

5. Загрейте пчелния восък, докато се разтопи напълно, и го добавете към другите съставки, като разбъркате, за да се комбинират добре.

готов домашен мехлем

6. Накрая незабавно прехвърлете течността в кутиите за съхранение и я оставете да се охлади.

 

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: learningherbs.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиРецептиДиетиСпортБотаникаАлт. медицинаЛеченияИсторияЛайфстайлХранене при...ПсихологияНовиниСнимкиФизиологияВидеоКлинични пътекиСпециалисти