Направете си захар от цвекло в домашни условия
Съществуват различни технологии за добиване на захар или сладък сироп от захарно цвекло в промишлени условия. Но ние ви предлагаме съвсем лесна рецепта, достъпна за всички, които се стремят към здравословен начин на живот или по свои здравословни причини трябва да избягват консумацията на рафинирана захар.
Измийте и обелете цвеклото. След това го нарежете на тънки пръстени и поставете в глинен съд. Потопете съда в тава с вода във фурната, така че да се готви на пара, като се избягва загарянето на цвеклото (а ако разполагате с уред или кошничка за приготвяне на пара, използвайте тях). От време на време го проверявайте - то трябва да омекне. След това изсипете резените цвекло върху хартия за печене и отново ги поставете във фурната. Сега цвеклото трябва да изсъхне.
После просто смелете сухите парчета и използвайте полученото брашно като заместител на захарта.
Коментари към Направете си захар от цвекло в домашни условия