Направете си здравословно масло с джинджифил
Натуралното масло, което използваме за пряка консумация и кулинарни цели, може да бъде много по-здравословно, ако му добавим някои ценни природни съставки. Тъй като е наситено с животински мазнини, е необходимо да го направим по-лесно смилаемо за организма и да намалим отрицателното му влияние върху високите нива на холестерол в кръвта.
За да постигнете това, просто добавете към мекото масло настърган пресен корен от джинджифил (или сушен джинджифил на прах) и прясно изцеден лимонов сок. Сложете на вкус от двете добавки.
Активните вещества на джинджифила и лимона подобряват храносмилането и по-специално разграждането на мазнините, тъй като стимулират отделянето на жлъчен сок. Освен това, като цяло забързват метаболизма и подсилват имунната система. Приготвеното по този начин масло може да съхранявате в хладилник и да използвате за директна консумация. Изключително подходящо е и за овкусяване на рибни ястия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Маслен крем за торти и сладкиши
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
Коментари към Направете си здравословно масло с джинджифил
Стефка Вълчева
Въпрос- как да си направим сами домашно масло. Въпрос-знаете ли рецепта с масло за премахване на сраствания след операция на апендикс .
Здравейте! Може да си приготвите домашно масло и сами, но за целта се нуждаете от пълномаслено прясно мляко (например домашно). Сварете млякото и отделете сметаната (образувалия се каймак). Когато съберете достатъчно количество сметана (от няколко порции варено мляко), просто я пасирайте много добре до получаване на масло. Може да прибавите към него различни подправки на вкус. А относно срастването след операцията - това, което не бива да допускате е раздуване на червата. Добре е да се храните често, но по малко, както и периодично да спазвате диета с по-леки, лесно смилаеми храни и сокове. Бъдете здрави!
Стефка Вълчева
Въпрос- как да си направим сами домашно масло. Въпрос-знаете ли рецепта с масло за премахване на сраствания след операция на апендикс .
Здравейте! Може да си приготвите домашно масло и сами, но за целта се нуждаете от пълномаслено прясно мляко (например домашно). Сварете млякото и отделете сметаната (образувалия се каймак). Когато съберете достатъчно количество сметана (от няколко порции варено мляко), просто я пасирайте много добре до получаване на масло. Може да прибавите към него различни подправки на вкус. А относно срастването след операцията - това, което не бива да допускате е раздуване на червата. Добре е да се храните често, но по малко, както и периодично да спазвате диета с по-леки, лесно смилаеми храни и сокове. Бъдете здрави!
Въпрос- как да си направим сами домашно масло. Въпрос-знаете ли рецепта с масло за премахване на сраствания след операция на апендикс .