Начало Съвети Околна среда и бит За дома Направете си украса от сухи цветя

Направете си украса от сухи цветя

Направете си украса от сухи цветя - изображение

Много от откъснатите цветя губят своята свежест и увяхват. Ние сякаш не виждаме красотата в тях и решаваме, че времето им е дошло и е настъпил момента, в който те да отидат на боклука. Но това не трябва да е така. Красотата на цветята може да съществува дори и в тяхната нетрадиционна за възприятие от нас форма. Вижте как може да си направите декоративна украса у дома от сухи цветя.

Техниката е много проста. Аранжирайте цветята, които искате да използвате, по ваш вкус. Подберете ги по такъв начин, че те да са разнообразни по вид, форма и цветове. След това ги завържете с подходящ материал. Може да използвате ленена връвчица или някакъв друг вид. Обърнете ги с "главата надолу" и ги закачете на някое сухо и тъмно място. В студените зимни дни може да се възползвате от отоплителните уреди, които ще ускорят процеса на изсушаване. По този начин цветята ще запазят и оригиналния си вид и цвят. След 1-2 седмици те вече ще са напълно сухи. Поставете ги в подходяща ваза и им се порадвайте на воля.

Забележка: Цветята ухаят по-силно, когато се изсушат. Те могат да се използват за различни цели като ароматизиране на дома с декоративни торбички, добавка към коледната украса или пък за приготвяне на чай и отвара от изсушени билки и други. Накратко казано сухите цветя и билки имат голямо приложение в бита.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноБотаникаАлт. медицинаАнкети