Настържете индийското орехче непосредствено преди използване
Повечето подправки са смлени така фино, че ако се съхраняват правилно, ароматът и полезните им вещества се запазват изцяло. Това обаче не се отнася за индийското орехче, то е изключение от правилото. За него трябва да се снабдите със специално малко стъргало, за да можете да го настържете непосредствено преди използване или директно върху готовото ядене. В противен случай няма да можете да се възползвате от всичките му качества, аромат и вкус. Важно е стъргалото да ни служи само за индийското орехче, за да не се замърсява с други продукти, които в последствие ще предадат различен вкус на подправката.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Кухненски мерки
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Киселица, Дива ябълка
- Отървете се от молците в кухненския шкаф само с лавандулово масло
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Настържете индийското орехче непосредствено преди използване