Начало Съвети Здраво тяло За детето Научете лесни и забавни дихателни упражнения за деца

Научете лесни и забавни дихателни упражнения за деца

Научете лесни и забавни дихателни упражнения за деца - изображение

Честото боледуване при децата води до почти постоянно запушване на носа и наличие на секрети. Това ги кара да дишат предимно през устата, което пък предразполага към заболявания на дихателните пътища. За да предотвратите подобни състояния, е необходимо да накарате децата да правят дихателни упражнения (те подобряват оросяването, обмяната на веществата, стимулират сърцето и мозъка). Това обаче не е никак лека задача, затова ви предлагаме следните идеи, които значително ще ви улеснят:

  • Когато се разхождате в парка, изберете няколко паднали листа от дърветата. Поставете ги на пейка или друга гладка повърхност и ги духнете заедно. Нека това бъде под формата на състезание, например кой ще издуха своя лист на по-голямо разстояние. Поемайте дълбоко въздух и издишайте докрай.

  • Накарайте детето да се опита да издуха семенцата на прецъфтяло глухарче със силен въздух през свити устни. После намерете друго глухарче и отново го накарайте да го издуха, но този път с отворени устни.
  • Не пропускайте да накарате детето да вдиша аромата на някое цвете. Нека вдишва и издишва дълбоко само с нос. Хубаво е да усеща аромата на различни цветя и да може да ги сравнява.

  • Различните пищящи свирки не са подходящи за главоболието при възрастните, но са идеално упражнение за белите дробове на децата. Ако можете да издържите звука им, спокойно може да давате на детето редовно да си играе с тях.
  • Правете сапунени мехури и подобно на глухарчето, първо ги издухвайте със свити, а после с отворени устни.

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЗдравни проблемиБотаникаФизиологияЛюбопитноСпециалистиИсторияЛеченияЗаведенияНовиниКлинични пътекиЛайфстайлСнимкиХранене при...Медицински изследванияСпортПрезентацииПатологияОрганизацииПсихологияСоциални грижиИнтервютаРецептиНормативни актовеОбразованиеАнкети