Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Никога не оставяйте тези 10 храни във фризера

Никога не оставяйте тези 10 храни във фризера

Никога не оставяйте тези 10 храни във фризера - изображение

Много хора смятат, че съхраняването на храна във фризера значително може да увеличи нейния срок на годност. В някои случаи това съвсем не е така. Представяме ви 10 вида храни, които не трябва да бъдат поставяни във фризера, с цел да избегнете неприятните изненади.

1. Млечни продукти 
Някои млечни продукти става воднисти, когато ги оставим във фризера. Тук има няколко малки трика: вие може да замразите крем с високо съдържание на мазнини, бита сметана, крем със захар, прясно мляко (само, ако е в оригиналната опаковка) и сирене със съдържание от над 40% мазнини.

2. Сурови картофи
Суровите картофи обикновено стават черни, ако се съхраняват във фризер, затова е най-добре да ги държите на сухо и прохладно място. Но вие може да замразите картофено пюре за срок на годност от 4 до 6 месеца.

3. Яйца
Суровите яйца се разширяват, когато се замразят и се пропукват. Освен това може да забележите, че замразеният жълтък става лепкав, когато се размрази. Най-добре е да съхранявате яйцата в картонена кутия и в хладилник.

4. Консервирани храни 
Когато течността в консервите замръзне, те започват да се разширяват. Това води до тяхното пропукване или експлодиране.

5. Някои зеленчуци
не трябва да замразявате зеленчуци с високо съдържание на вода, като например краставици, маруля или репички. Когато се размразят, те могат да загубят своя вкус и консистенция.

6. Лошо пакетирани храни 
Храни, които не са добре замразени в съд или торбичка с херметическо затваряне, могат да развият "ледено изгаряне". Въпреки че те са годни за консумация, техният цвят, аромат, вкус и текстура могат да бъдат засегнати.

7. Топли храни 
Винаги охлаждайте храната, преди да я замразите. Топлата храна може да повиши температурата във вашия фризер и да причини бърз растеж на бактерии.

8. Размразени храни
По време на замразяването микроорганизмите, които не умират на ниски температури, се развиват. Ако замразявате повторно храната, количеството на бактериите може да се повиши много повече, отколкото при първото замразяване.

9. Галета
Галетата може да стане мека и кремообразна при замразяването. Най-добре е да размразите храната и да я оваляте в галета по-късно.

10. Храни с високо съдържание на вода 
Храните с високо съдържание на вода, като диня и пъпеш, могат да омекнат и да станат стипчиви, ако се съхраняват във фризер.

Допълнителни съвети:

  • Без значение какво ще замразявате, не забравяйте да го консумирате в рамките на 9 месеца.ю
  • Повечето храни изискват време, за да се размразят. Методът на бавното размразяване обикновено дава добри резултати. 
  • Уверете се, че храната е добре охладена, преди да я поставите във фризера. 
  • Препоръчваме да използвате съдове и торбички, които са подходящи за замразяване.

Източник: www.brightside.me

Снимки: www.theguardian.com / www.freezers.reviewed.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноНормативни актовеИсторияЛайфстайлСнимкиНовиниХранене при...ДиетиСпортЛеченияИнтервютаОрганизацииПсихологияАнкетиЗаведенияАлтернативна медицинаБотаникаСоциални грижиПроизводители