Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Облекчете уморените очи с 5 ефикасни техники

Облекчете уморените очи с 5 ефикасни техники

Облекчете уморените очи с 5 ефикасни техники - изображение

В забързаното ежедневие често не отделяме достатъчно време за почивка докато с часове гледаме екрана, стоим на изкуствена светлина или шофираме. В резултат на това се появяват симптоми като размазано зрение, сухота, чувствителност и напрежение в очите. Ето няколко лесни начина, с които да успокоим раздразнението.

1. Студен компрес
Поставете върху клепачите кърпа с лед или охладен гел пакет и оставете за 4-5 минути. Може да използвате и пакетчета чай, които предварително са преседели във фризера.

2. Розова вода или мляко
Тези две течности имат успокояващо и хидратиращо действие. Напойте 2 памука с розова вода или пълномаслено прясно мляко и ги оставете в хладилната камера за известно време. След това ги сложете върху клепачите и оставете за 5-10 минути.

Розова вода

3. Плискане с вода
Обливайте очите с шепи студена вода по няколко пъти на ден. Това не само облекчaва възпалението, но и ви помага да го предотвратите по време на натоварени дни.

4. Упражнения за очи
Стимулирайте мускулите на очите като периодичното правите почивка за няколко лесни, но ефективни движения. Местете от ляво надясно и от горе надолу. Опишете кръг или се фокусирайте на нещо близко и след това отместете погледа към най-далечната точка пред вас.

5. Масаж
За да облекчите напрежението и да подобрите кръвообръщението, нежно масажирайте района на очите. Започнете с внимателни движения върху клепачите и зоната под веждите, а после се преместете към областта под окото, скулите и слепоочията. На всеки сектор отделете по 10-20 секунди.

Масаж

По статията работи: Гергана Стоева
Източници: eyehealthweb.com / healthguidance.org
Снимка: rd.com / laurenconrad.com / greatimports.co

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХранене при...Здравни съветиПсихологияСнимкиНовиниЛюбопитноОрганизацииФизиологияСпециалистиАптекиПроизводителиНормативни актовеИсторияСпортАлт. медицинаЛеченияКлинични пътекиИзследванияЗаведенияБотаника