Определете качеството на храната с тези 11 трика

Разглеждайки рафтовете в магазините, обикновено взимаме това, което ни "хваща" окото. Но дали правим правилният избор? Добрият външен вид невинаги е гаранция за добър вкус и ползи за здравето. Представяме ви няколко препоръки, които могат да ви помогнат да изберете само здравословни и натурални продукти.
1. Твърдо сирене.
Когато купувате твърдо сирене, обърнете внимание на неговия цвят и структура. Дупките трябва да бъдат разпределени равномерно по цялото парче. Ако сиренето не възстанови своята форма след лек натиск с пръст, е най-добре да не го взимате.
2. Месо.
Прясното месо е розово, не яркочервено или кафяво. Обърнете внимание на мазните ивици: те трябва да бъдат лъскави и много светли. Качественото месо също възвръща своята първоначална форма и не полепва по ръцете.
3. Мляно кафе.
Изберете кафе със средна цена - евтиното няма да бъде качествено, докато скъпото може да има сходен вкус. Никога не съхранявайте продукта в пластмасови съдове, само стъклени или метални. Обърнете внимание на срока на годност. Той не трябва да бъде повече от 18 месеца.
4. Мед.
Натуралният мед е прозрачен с непроменлив цвят. Той е много сладък и има специфичен аромат. Втрийте една капка от продукта в кожата между пръстите. Ако той се абсорбира без проблем, това е добре.
5. Сладолед.
Винаги четете съдържанието на сладоледа. Неговото оцветяване рядко се получава от употребата на натурални продукти, затова заложете на този, който съдържа ядки, захаросани плодове или парченца шоколад. От друга стана, сладоледите на клечка, почти никога не се правят по естествен път.
6. Шоколад.
Обърнете внимание на съдържанието на шоколада. Колкото по-кратък е списъкът, толкова по-здравословно е блокчето. Качественият шоколад трябва да съдържа какао, докато всички деривати са признак за изкуствен продукт. Освен това е по-добре да изберете шоколад, който предимно какаово масло.
7. Риба.
Прясната риба има ярки очи. Тя разполага с яркочервени или светлорозови хриле. Когато вземете рибата в ръце, опашката й не трябва да виси свободно.
8. Хляб.
Пресният хляб не трябва да бъде твърд на допир. Имайте предвид, че найлоновата торбичка го поддържа свеж за по-дълго време, но заедно с това променя неговия вкус само в рамките на няколко часа.
9. Моркови.
Изборът на пресни моркови е лесен: просто вземете този, който е по-тъмен, няма петна и е малък.
10. Чушка.
Всяка чушка разполага с няколко отделения. Ако те са две или три на брой, то тогава тя е леко люта и с малко семена. Ако отделенията са четири, вероятно чушката е сладка и с много семена.
11. Зелен лук.
Погледнете границата между бялата и зелената част на лука. Ако тя е ясна, тогава зеленчукът е пресен. Ако границата прелива постепенно, има вероятност лукът да не бъде толкова вкусен.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.surfertoday.com
По статията работи: Маргарита Добрева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!НАН - 3 12+ месеца 400 г НЕСТЛЕ
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
БАДЕМОВО БРАШНО 100 г ЗДРАВНИЦА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 500 мл
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Комбинацията от добавки в храните може да увеличи риска от диабет тип 2
- Регулация на слюноотделянето
- Методи за лечение на анорексия
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
- Избягване на киселинни храни
- Секреция на стомашен сок
- Хранене през тръба
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Калина, Офика
- Диета с ниско съдържание на мазнини
Коментари към Определете качеството на храната с тези 11 трика