Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Открийте невероятните свойства на хранителната мая

Открийте невероятните свойства на хранителната мая

Открийте невероятните свойства на хранителната мая - изображение

Хранителната мая е изключително богата на ценни елементи. Тя представлява високо протеинов продукт, в чийто състав влизат цели 18 аминокиселини, 9 от които са незаменими. Често се използва от вегани и вегетарианци поради високото съдържание на витамини В, а освен това включва необходимите минерали желязо, селен и цинк.

Тази добавка е неактивна и няма приложение като набухвател. Продуктът се различава от бирената мая, защото липсва горчив привкус и често се използва за кулинарни цели. Среща се под формата на прах или люспи с жълтеникав цвят и вкус, наподобяващ нотки на сирене, ядки и умами.

Благодарение на богатия си състав, хранителната мая има положително въздействие върху имунитета, холестерола и храносмилателната система. Тя е много добра добавка за спортисти, вегетарианци, възрастни хора и лица с дефицит на микроелементи. За да съхраните целостта на полезните вещества, избягвайте да я подлагате на термична обработка, а вместо това прилагайте към готови ястия.

Леко соленият вкус, напомнящ отлежало сирене, превръща хранителната мая в чудесна добавка за паста, сосове и супи. Освен това с нея може да подправите картофено пюре, бъркани яйца или салата.

Източници: livestrong.com
fatfreevegan.com
Снимка: induced.info

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниХранене при...Здравни съветиСъставки