Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Открийте 15 невероятни приложения на аерофолиото

Открийте 15 невероятни приложения на аерофолиото

Открийте 15 невероятни приложения на аерофолиото - изображение

Ако мислите, че единственото нещо, което може да правите с аерофолиото, е да пукате неговите балончета, грешите. Всъщност това пластмасово изделие намира широко приложение в бита и ежедневието. То е толкова практично, че дори има посветен празник в негова чест (Bubble Wrap Appreciation Day).

Ние винаги искаме да научим нови трикове и нямаме търпение да споделим с вас своя избор. Представяме ви 15 невероятни приложения на аерофолиото, за които вероятно никога преди не сте чували.

1. Изолация на прозорец

Намалете сметката за отопление с помощта на аерофолио, използвайки го като средство за изолация на прозорците. Просто напръскайте стъклената повърхност с вода и прикрепете пластмасовото изделие към нея. Така лесно може да го свалите и да го поставите отново.

2. Декорация за торти

Ако искате да направите красива декорация за торти, използвайте следния трик: натрошете и разтопете известно количество шоколад. Изсипете и разстелете върху парче аерофолио. Нанесете върху стените на тортата и оставете шоколада да се втвърди. След това премахнете аерофолиото и готово. Може да направите шоколадовата обвивка по-висока от тортата, за да има място за топинга.

3. Декорация за стени

Прикрепете няколко "тапета" от аерофолио към стената. Инжектирайте известно количество хранителна боя в балончетата, за да създадете уникален художествен проект. Използвайте въображението си и не се страхувайте да експериментирате.

4. Тапицерия за закачалка

Може да използвате следния трик, за да предотвратите образуването на гънки по крачолите на панталоните: просто вземете тиксо и обвийте парче аерофолио около основата на обикновена закачалка.

5. Хранителни продукти

Няма нищо по-лошо от това да намерите полуразтворена кутия със сладолед в пазарската чанта, след като се приберете от магазина. Следният трик може да предотврати изпадането в подобни ситуации. Аерофолиото е добър изолационен материал. Той помага да запазите храната топла или студена. Просто прикрепете няколко парчета аерофолио от вътрешната страна на пазарската чанта и преминете към нейната употреба.

6. Инструменти

Поставете аерофолио върху дъното на кутията с инструменти. Използвайте тиксо, за да го фиксирате. По този начин може да запазите инструментите като нови възможно най-дълго време.

7. Градинските растения

Защитете градинските растения от измръзване като ги обвиете в аерофолио. То помага за запазване на топлината и изолиране от суровите атмосферни условия.

8. Календар

Просто пукайте по едно балонче всеки ден. По този начин не само може да следите времето, но и да намалите стреса.

9. Обувки

Аерофолиото служи като средство за поддържане на обувките в добро състояние. Поставете малко количество от него в ботите и ботушите, за да запазите тяхната форма и здравина.

10. Къмпинг

Ако обичате да ходите на къмпинг, може да поставите аерофолио под спалния чувал. Този материал е изключително практичен и удобен. Той изолира от студа и предпазва текстилното изделие от влага.

11. Пикник

Както вече споменахме, аерофолиото е чудесен изолационен материал, който поддържа храната и напитките топли или студено. Просто увийте хранителните продукти в него и готово.

12. Дамска чанта

Ако не използвате чанта на регулярна основа, тя може да започне да губи своята форма. Поставете малко аерофолио във вътрешната част на текстилното изделие. По този начин може да го поддържате изправено.

13. Почивка

Увийте всички крехки, деликатни и чупливи предмети в аерофолио, за да бъдете сигурни, че ще пренесете вашите ценности у дома без никакви проблеми.

14. Предно стъкло на автомобил

Поставете аерофолио върху предното стъкло на автомобила преди зимна буря и няма да ви се налага да се притеснявате за премахването на скрежа от него.

15. Стени

Вашата врата удря стената всеки път, когато се отваря? Предотвратете това като обвиете дръжката с аерофолио.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: daysoftheyear.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория