Начало Съвети Околна среда и бит За дома Открийте 8 гениални приложения на дезинфектанта за ръце

Открийте 8 гениални приложения на дезинфектанта за ръце

Открийте 8 гениални приложения на дезинфектанта за ръце - изображение

Знаете ли, че шишенцето с почистващ гел за ръце може ви е от полза не само когато сте навън. Всъщност дезинфекциращата течност има разнообразни практични приложения, които могат значително да улеснят ежедневието ви. Даваме ви 8 страхотни идеи, с които дезинфектантът за ръце може да се превърне в ценен помощник у дома не само когато става дума за чистене.

1. Почистване на клавиатурата и мишката

Вероятно не сте се замисляли, но клавиатурата е един от най-мръсните предмети вкъщи. Поради честата употреба там се събират доста бактерии и е добре периодично да я дезинфекцираме. Това става изключително лесно с помощта на малко почистващ гел за ръце и микрофибърна кърпа. Не забравяйте да се погрижите и за мишката, която също бързо се замърсява.

Клавиатура

2. Премахване на етикети и лейкопласт

Понякога е трудно изцяло да отстраните остатъците от лепилото дори с помощта на вода и сапун. Когато се опитвате да махнете лепенка от кожата, домакински съд или мебел, е много по-лесно да използвате малко течен дезинфектант.

3. Почистване на очила

Знаете ли, че вместо с препарат за стъкло, може да изтъркате очилата с почистващ гел за ръце? Той съдейства за премахване на отпечатъци, прашинки и замърсявания.

Очила

4. Полиране на сребро

За да върнете блясъка на сребърните съдове и украшения, използвайте няколко капки дезинфектант и мек плат. Препаратът помага да почистите потъмнелите участъци и наслояванията.

5. Почистване на подмишниците

Причината за миризмата на потта всъщност са бактериите по кожата. Затова ако нямате дезодорант под ръка, нанесете малко антибактериален разтвор за ръце.

Подмишници

6. Справяне с нова пъпка

Акнето и кожните възпаленията често се предизвикват от бактерии и замърсявания. При появата на пъпка нанесете малко дезинфекциращ гел, за да елиминирате вредните микроорганизми и да предотвратите разпространение на възпалението.

7. Премахване на петна от лак за коса

Този продукт обикновено оставя лепкави следи по огледалото и пресата за коса. За по-лесното им отстраняване използвайте почистващ гел и микрофибърна кърпа.

 Лак за коса

8. Грижа за козметичните четки

Важно е да почиствате четките за грим, които използвате върху лицето, защото с времето там се събират вредни бактерии. С помощта на пръсти втрийте добре дезинфекциращия гел върху меката им част и изчакайте да изсъхнат изцяло преди да използвате отново.

 

Редактор: Гергана Стоева
Източници: rd.com
Снимки: rd.com / theorganisedhousewife.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиМикробиологияНовиниЛюбопитноЛеченияНормативни актовеПроизводителиБотаникаЛайфстайлСнимки