Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Отървете се от подутия корем чрез 3 начина без упражнения

Отървете се от подутия корем чрез 3 начина без упражнения

Отървете се от подутия корем чрез 3 начина без упражнения - изображение

Изпъкналият корем е един от признаците на подуване, което само по себе си е естествен процес на тялото. В нормално състояние, близо литър (около половината) от стомаха и червата се пълни с газ. Въздухът в стомаха се образува в резултат от работата на микроорганизмите в чревната микрофлора - бактерии, които помагат за храносмилането. Колкото по-трудно се смила една храна, толкова повече газове се произвеждат. Предлагаме ви няколко начина да се отървете от подутия корем, като заедно с това подобрите ежедневната работа на стомаха.

  • Метод 1: Масаж за намаляване на газообразуването и облекчаване на стомаха.

Вземете пъпа като "отправна точка". Поставете 4 пръста хоризонтално над него. Желаната точка се намира над горния пръст. Масажирайте 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка и 2-3 минути обратно на часовниковата стрелка. Ако сте направили всичко както трябва, ще усетите кисел вкус в устата си и повишаване на слюноотделянето.

  • Метод 2: Масаж за премахване на излишните течности в организма и облекчаване на стомашните болки.

Тази точка е разположена на височината на показалеца над пъпа. Притиснете я и я масажирайте 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка и 2-3 минути обратна на часовниковата стрелка.

  • Метод 3: Масаж за увеличаване на чревната активност и премахване на тежестта.

Поставете 4 пръста хоризонтално под пъпа. Притиснете точката, разположена под кутрето. Масажирайте я в продължение на 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка и 2-3 минути обратна на часовниковата стрелка. Ако направите масажа правилно, ще може да се отървете от подуването.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.everydayhealth.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлНовиниЛюбопитноМедицински изследванияСпортЛеченияКлинични пътекиАлтернативна медицинаСпециалистиЗаведенияБотаника