Пет практични съвета за използване на лимона в кухнята
Познавате полезните качества на лимона и често се възползвате от тях, когато приготвяте ястия или сладкиши? В такъв случай тези съвети за разпознаване на сочните лимони и по-практичното им използване ще ви бъдат от полза:
- Кръглите лимони са по-сочни, а продълговатите имат по-дебела кора;
- Яркожълтите лимони и тези с големи пори са по-кисели;
- Зелените лимони са по-ароматни от жълтите;
- За да получите повече сок, оваляйте лимона върху масата, като го притискате силно с длани, а след това го поставите за 2- 3 мин. във вряла вода или затоплена фурна;
- Ако ви трябват само няколко капки лимонов сок, пробийте кората му с клечка за зъби и от дупчицата изцедете необходимото количество.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШАМПОАН С ВИТАМИН F КРЯ - КРЯ (ПА - ПА) 200 мл
ТИТАНИЯ ЕДНОКРАТНА ПЯСЪЧНА ПИЛА 1042
АРМИНА НАТУРАЛЕН ПОЧИСТВАЩ СПРЕЙ ЗА ПОВЪРХНОСТИ 250 мл
КЪРПА УНИВЕРСАЛ 32 см / 32 см * 3
БУБА ДЕТСКА СИНЯ ИНДУКЦИОННА КУХНЯ С ЧАЙНИК 008-939А
Безплатна доставка за България!ТРИ-БИО ПРОБИОТИЧЕН ОБЕЗМАСЛИТЕЛ 4.4 л
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Колко добре познавате руската кухня?
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Отглеждане на лимон
- Кухненски мерки
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да си захванем лимон от семка
Коментари към Пет практични съвета за използване на лимона в кухнята