Начало Съвети Околна среда и бит За дома Поддържайте дома подреден със 7 лесни трика

Поддържайте дома подреден със 7 лесни трика

Поддържайте дома подреден със 7 лесни трика - изображение

Често ежедневието ни се превръща в „омагьосан кръг” от разхвърляне и подреждане. Когато се събудим всичко може да е отлично подредено, но до вечерта вече има вещи по леглото и столовете, а рафтовете изглеждат хаотични.

Предлагаме ви седем практични идеи, с които лесно може да внесете ред дори и в малките пространства:

1. Закачайте стратегически
Вместо да оставяте дрехите по закачалките на случаен принцип, ги разделете на дълги и къси. От едната страна поставяйте само къси дрехи - мястото, което ще освободите под тях, използвайте за допълнителни рафтове за съхранение.
Закачалки и кошници2. Съберете в кошници или текстилни кутии
Това е много удобен начин да подредите малките вещи, които иначе стоят натрупани по рафтовете. Кутиите помагат да поберете много неща и винаги изглеждат прилежно подредени.

3. Използвайте стените на дрешника
Шалове, колани и други аксесоари отнемат от мястото в шкафа. За да не заемат пространство по рафтове и закачалки, на вратата или стената на гардероба сложете хоризонтални поставки (може да използвате от дългите закачалки за хавлии).
Гардероб и завеси4. Добавете красива завеса
За да създадете по-изчистена и подредена визия за стаята, поставете завеса пред онази етажерка с многото рафтове и предмети, която винаги изглежда леко претрупана. Това е практична идея както за рафтове с обувки, така и за кухнята, където винаги има множество бурканчета, чаши и уреди.

5. Използвайте разделители
В гардеробите с рафтове може да настане същински хаос – вместо да стоят сортирани на купчинки, дрехите се смесват и рядко остават подредени. Ето защо можем да използваме разделители, с които всяка колонка да стои отделно без риск да се ровите в „море” от дрехи.

Разделители

6. Навийте, за да спестите място
Ако нямате повече място по закачалките и рафтовете, можете да навиете на руло някои от дрехите и да сортирате в удобен органайзер. Освен това така е много лесно да подредите багажа си в куфар за пътуване.
Органайзер за дрехи и обувки7. Подредете обувките
Можете да спестите пространство, ако обърнете едната обувка в противоположна посока. По този начин широката част около пръстите съвпада с по-тънката част при петите.

Редактор: Гергана Стоева
Източници: housebeautiful.com /goodhousekeeping.com
Снимки: housebeautiful.com / jeab.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлНовиниИсторияЛюбопитноСоциални грижиАнкетиОрганизацииДиетиНормативни актове