Начало Съвети Здраво тяло За детето Помогнете на детето да се социализира като го събирате с връстници

Помогнете на детето да се социализира като го събирате с връстници

Помогнете на детето да се социализира като го събирате с връстници - изображение
Чудите се как да помогнете на детето да се социализира, когато то е на възраст, в която вече може активно да комуникира с околните, но вместо връстниците му да са най-предпочитаната компания, това все още е мама?
  • Опитайте се да го събирате с деца на същата възраст. За малчуганите е от полза да прекарват времето си с други деца и да си взаимодействат с тях – измислените игри, размяната на играчки и дори караниците за тях учат децата да изграждат връзки, да се съобразяват с околните и да осъзнават, че техните желания не винаги ще бъдат удовлетворявани.

  • Планирайте семейни дейности, които ще предоставят на детето ви контакт с други деца. Организирайте някакво забавно преживяване със семейни приятели – разходка сред природата, пикник в парка или просто посещение до близката площадка за игра. Когато семейството е заедно, у детето се развива усещане за сигурност, което ще му помогне да развие социалните си умения.

  • Важно е да не притискате детето, ако е малко по-колебливо в комуникацията си. Очакването, че всяко хлапе обича да е в центъра на вниманието не е реалистично. Има малчугани, които обичат да бъдат срамежливи наблюдател. Ако и вашето съкровище е едно от тях, не го притискайте да се включва в игрите, а се опитайте да предизвикате интереса му.

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияНовиниСоциални грижиСпортФизиологияИсторияСпециалистиРецептиХранене при...ИнтервютаАнкетиАлт. медицинаТестовеОбразованиеЗаведенияОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника