Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Почистете лесно ушите с помощта на кислородна вода

Почистете лесно ушите с помощта на кислородна вода

Почистете лесно ушите с помощта на кислородна вода - изображение

Ако изпитвате симптоми като болка, затруднен слух, сърбеж или звънене в ушите, може да имате проблем с натрупването на ушна кал. Добре е да вземете мерки навреме, за да избегнете допълнителни усложнения. Почистването на ушната кал с кислородна вода е разпространен и ефикасен метод, който лесно може да приложите у дома.

Разтворът помага за омекване и разграждане на наслояванията в ушния канал. Ето как да го използвате, за да подобрите слуха и да предотвратите инфекции.

1. Легнете на една страна и използвайте капкомер, за да поставите около 10 милилитра кислородна вода в ухото.
Капкомер2. Когато течността навлезе, ще чуете пукане, подобно на балончета от газирана напитка. Това е нормално, а докато разтворът работи, звукът отшумява.

3. Оставете кислородната вода да действа 10-15 минути. След това поставете хавлия върху ухото и се изправете.

4. Позволете на останалия разтвор да изтече навън, като вероятно той ще изведе и част от разградената ушна кал. Допълнително може да почистите с клечка.

5. Повторете процеса и за другото ухо.

Ухо

Процедурата може да се прилага на всеки 3-6 месеца в зависимост от нуждата. За оптимални резултати може да комбинирате кислородната вода с още няколко продукта:

  • Дестилирана вода

Това е една от най-добрите комбинации за елиминиране на ушна кал. Дестилираната вода има много добра ефективност при отстраняването й.

  • Глицерин

При комбинация се отделят молекули кислород, което улеснява премахването на натрупванията и намалява шума от действието на разтвора.

  • Бял оцет

Продуктът е известен със своите антибактериални свойства, които помагат за справяне с микроби и инфекции.

Почистване

Редактор: Гергана Стоева
Източници: hearingaidknow.com / stylecraze.com
Снимки: pixelsquid.com / freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаСнимкиЛеченияХранене при...НовиниХрани и ястияВидеоИсторияДиетиСпорт и туризъмСпортФизиологияНормативни актовеРецептиБотаникаТестовеПроизводителиСпециалистиИзследванияКлинични пътекиОрганизации