Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Правете 8 ефективни упражнения за отслабване на лицето

Правете 8 ефективни упражнения за отслабване на лицето

Правете 8 ефективни упражнения за отслабване на лицето - изображение

Първите видими признаци на стареене обикновено са бръчките и отпуснатата кожа. Еластичността на кожата и контурите на лицето зависят от това, до колко лицевите мускули са тонизирани. Те трябва да се тренират точно толкова, колко останалата част от тялото. Представяме ви едни от най-ефективните упражнения за лице, които, според лекарите, помагат да запазите кожата млада и тонизирана.

Загрейте мускулите

Първо трябва да загреете лицевите мускули. Станете или седнете, като придържате гърба изправен. Опитайте се да пеете различни гласни толкова дълго време, колкото можете. Буквите "И", "О', "Е" и "А" обикновено работят най-добре. Правете упражнението, докато усетите затопляне в областта на лицето.

Седнете и наклонете глава назад. Сега си представете, че трябва да достигнете тавана с долната устна. Протегнете я колкото се може повече и я задръжте тази позиция за 5-10 секунди. След това си вземете кратка почивка и повторете упражнението 2-3 пъти.

Кръстосайте ръце пред гърдите и бавно повдигнете брадичката. Поддържайте изправена стойка. Когато достигнете своя лимит, поемете дълбоко въздух и пребройте до 10 или 15. След това бавно се върнете в начална позиция.

Това упражнение е много лесно и ефективно. То помага за намаляване на риска от загуба на еластичност в областта на бузите. Уверете се, че държите главата си изправена по време на неговото изпълнение. Издърпате краищата на устните си надолу и се върнете в начална позиция. Повторете упражнението поне 5 пъти, докато усетите напрежение в мускулите.

Настанете се удобно, изправете рамене и задръжте молив с протегнати напред устни. Опитайте се да изпишете името си във въздуха, без да местите главата си. Правете упражнението в рамките на 3 минути. След това си вземете кратка почивка и го повторете още няколко пъти.

Това упражнение е чудесно за мускулите на врата и лицето. Наклонете глава надясно. Опитайте се да достигнете рамото с ухо. Притиснете дясната страна на главата с дясна ръка, създавайки съпротивление в областта на врата. Задръжте тази позиция в продължение на 10 секунди и повторете за другата страна.

Поемете дълбоко въздух и затворете уста. Поставете ръце върху бузите, така че пръстите да покриват ушите. Сега започнете да ги притискате, създавайки съпротивление с мускули. Задръжте тази позиция в продължение на 5-10 секунди. След това си вземете кратка почивка и повторете упражнението около 5-6 пъти.

Отворете уста и покрийте зъбите с устни. Преместете долната челюст напред и притиснете брадичката с пръст. Опитайте се да отблъснете пръста с помощта на лицевите мускулите, като ги свивате и отпускате. Повторете 10 пъти.

Това е последното и най-трудно упражнение, което помага за укрепване на челюстните мускули, както и тези под езика. Свийте ръце в юмруци и ги поставете под брадичката. Опитайте се да устоите на натиска с помощта на език. Задръжте позицията за 10 секунди. Направете кратка почивка и повторете 10 пъти.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.ceciliachng.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаСоциални грижиСпортПатологияНовиниПроизводителиКлинични пътекиИзследванияСпециалистиНормативни актовеОрганизацииЛечения