Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Разберете дали имате гръбначно изкривяване с линия, молив и фотоапарат

Разберете дали имате гръбначно изкривяване с линия, молив и фотоапарат

Разберете дали имате гръбначно изкривяване с линия, молив и фотоапарат - изображение

В наши дни почти всеки страда от гръбначно изкривяване. Една от основните причина за това е заседналият начин на живот. Други често срещани са съкращаването или липсата на загрявка преди тренировка, както и дефицитът на калций, укрепващ костната структура. Ако искате да разберете дали имате проблеми с гръбначния стълб, може да направите следните бързи и лесни тестове.

Изправете се и застанете нормално. Помолете някой да ви наблюдава. Ако гърбът ви е извит повече от 45° и ханшът е издаден напред, има вероятност да страдате от сериозно скилиозно изкривяване и дори кифоза. Извитият гръбнак показва, че нещо нередно се случва с него. В този случай трябва да посетите лекар, за да постави точна диагноза и да назначи лечение.

 

Това е друг лесен тест, който може да разкрие дали имате заоблен гръб. Вземете два молива и разпределете по един във всяка ръка. Задръжте ги близо до тялото. Ако са успоредни един на друг, това означава, че поддържате правилна стойка. Следователно, няма за какво да се притеснявате. Ако моливите сочат един към друг, тогава може да страдате от заоблен гръб.

Помолете някой да ви наблюдава или да ви направи снимка. Използвайте чертожен инструмент, за да формирате линия от ухото до раменната кост. Ако тя е права, всичко е наред. В случай, че меката част на ухото изпреварва костта, тогава имате неправилна стойка.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка:www.livestrong.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиНовиниСпортХранене при...ЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаИзследванияИсторияИнтервютаКлинични пътекиЛечения