Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Разберете какви тайни крие човешкото тяло

Разберете какви тайни крие човешкото тяло

Разберете какви тайни крие човешкото тяло - изображение

Човешкото тяло е очарователна "машина". Ние сме перфектни същества, изпълнени с добродетели, понякога и с недостатъци, но все пак сме неповторимо обучени да направим велики неща. Искате ли да разберете някои интересни факти за тялото? Със сигурност ще се изненадате.

  • Вазовагален синкоп

Някои хора припадат, след като уринират. Това се дължи на факта, че след извършване на тази дейност, блуждаещият нерв се стимулира и така в някои случаи може да се предизвика внезапно спадане на кръвното налягане. Това е рядко заболяване и е изключително неприятно за хората, които страдат от него.

  • Опитайте се да преместите безименния си пръст

Искате ли да направите един опит? Сложете ръката си върху масата и се опитайте да вдигнете всеки един от пръстите, като гледате другите да са плътно прилепени към повърхността й. Упражнението ще е успешно за всички пръсти, освен за безименния. Това е така, защото показалецът и кутрето имат различни мускули, докато средният и безименният имат един и същ и това затруднява движението.

  • Единият бъбрек е по-високо разположен от другия

Левият бъбрек е разположен по-високо от десния. На какво се дължи тази особеност? Това е така, заради налягането на черния дроб в пространството над десния бъбрек. Знаехте ли това?

  • Кръвна захар

Новото на захар в кръвта се равнява на една супена лъжица. С това количество ние можем, например, да прекараме два дни, без да ядем, но след това човешкото тяло започва да се подлага на процес, наречен кетоза. При него черният дроб разгражда резервите на гликоген, за да се справи с липсата на глюкоза в кръвта - нещо много опасно, което трябва да избягвате да правите. Това е причината, поради която е нужно да отбягвате диети, в които не се препоръчва никаква захар.

  • Знаете ли, че имате по-малко кости от едно бебе?

След като се родим ние имаме около 300 кости, но постепенно, докато достигнем зряла възраст, те се сливат и стават 206.

  • Колко антитела произвежда тялото ни дневно?

Три грама. Това е нещо от голямо значение за здравето ни и за предпазване на тялото ни от вредните микроорганизми.

  • А с колко атома разполага тялото ни?

Питали ли сте се някога? Не е нещо, заради което не може да спите нощем, но разбира се, ако някога сте си задавали този въпрос, ви представяме следния метод за изчисление: Един човек, който тежи 70 килограма, ще разполага с брой атоми, подобен на следния модел: една 7, придружена от 27 нули. Може ли да го изчислите? Невероятно, нали?

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноИсторияСнимкиПсихологияСоциални грижиРецептиНовиниНаправления в медицинатаОрганизацииЛичностиНормативни актовеХранене при...Клинични пътекиЛеченияЗдравни съветиФизиологияКалкулаториПроизводители