Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Разберете какво означава цветният код на пастата за зъби

Разберете какво означава цветният код на пастата за зъби

Разберете какво означава цветният код на пастата за зъби - изображение

Повечето хора не забелязват нещо особено по опаковката на пастата за зъби, освен марката, цената и денталните проблеми, при които помага. За съжаление обаче, в интернет се разпространяват различни версии относно приписвано специално значение на цветните квадратчета върху ръба на всяка тубичка. Бихме искали да ви уверим, че в това няма нищо вярно.

Според анонимни и непотвърдени източници, цветните квадратчета имат следното значение:

 • Зелен: Изцяло натурален продукт.
 • Червен: Натурален продукт с добавени вещества за медицински цели.
 • Син: Натурален продукт с добавени химични вещества.
 • Черен: Продукт с изцяло химични съставки.

Ако и вие сте попадали на подобен текст, в който се говори за тези "цветни квадратчета" и сте се замислили, нека да ви кажем истината. Това са така наречените eye marker-и, които спомагат в отпечатването на опаковката и те нямат каквато и да е връзка със състава на продуктите вътре.

Най-добра информация за състава на една паста за зъби можете да получите от одобреното описание върху нея, което е съобразено с всички международни и локални предписания на съответните закони.

  Още по темата:

  4.2, 12 гласа

  ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

  КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноИсторияЛеченияАлт. медицинаСпециалистиИзследванияЛайфстайлСнимкиБотаникаНовиниХранене при...Нормативни актовеПроизводителиЗаведенияОрганизацииПсихологияФизиологияВидеоСпортКлинични пътекиЗдравни проблемиНаправления в медицинатаСоциални грижи