Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Разпознайте естествената коприна с тези 5 трика

Разпознайте естествената коприна с тези 5 трика

Разпознайте естествената коприна с тези 5 трика - изображение
Коприната е деликатна материя, съчетаваща аристократизъм и елегантен шик, която никога не излиза от мода. Научете пет изключително лесни, бързи и ефективни начина, които могат да ви помогнат при избора на естествена коприна.
 
  • Направете тест с докосване. Това е най-бързият и лесен начин да разпознаете естествената коприна. За целта разтъркайте деликатната тъкан с пръсти и ако чуете „скърцане“, подобно на звука от ходене по пресен сняг, то коприната е истинска. След това разтъркайте материята с дланта си. Ако е естествена, трябва да усетите леко затопляне. 
  • Обърнете внимание на бласъка и нюанса. Ако коприната е естествена, нейният цвят трябва да се променя в зависимост от ъгъла, под който я държите.
  • Направете тест с пръстен. За целта просто прекарайте единия край на тъканта през малкия диаметър на халка (или друг пръстен). Ако коприната е истинска, ще се плъзне лесно и няма да изпитате затруднения при издърпването, докато с изкуствената материя би било почти невъзможно да се справите.

  • Тест с горене. Излишно е да предупреждаваме, че трябва да извършите този тест с повишено внимание, но той е може би най-добрият начин, чрез който можете да установите дали коприната е естествена (препоръчваме ви да го проведете на място с лесен достъп до вода). За целта извадете една нишка от тъканта и я запалете с пламъка от свещ. Ако коприната е истинска, мирисът от изгорялата нишка ще е подобен на този от изгоряла коса, а пепелта, която ще се получи трябва да е крехка и ронлива. При изкуствената материя е точно обратното - има  миризма на пластмаса, а пепел въобще не се образува.
  • Времето е тест за коприната. Имайте предвид, че естествената тъкан става все по-красива с времето, за разлика от изкуствените материи, които се захабяват и избледняват. 
Допълнителен съвет: Тук може да научите три причини, поради които да смените памучните калъфки с копринени. 
 
Източник: gracescarves.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноБотаника