Начало Съвети Околна среда и бит Мода и облекло Разширете новите обувки чрез 10 практични начина

Разширете новите обувки чрез 10 практични начина

Разширете новите обувки чрез 10 практични начина - изображение

Без значение дали сте мъж или жена, когато трябва да обуете нов чифт обувки, вашите крака страдат най-много. Ние сме запознати с този проблем, затова решихме да сложим край на болката и страданието. С помощта на следните трикове вие може да се насладите на новите обувки така, сякаш са направени точно за вас.

1. Лейкопласт.


Старият трик с лейкопласт е добре познат на всеки. Той предпазва кожата от триене и по този начин възпрепятства образуването на мехури, особено, ако носите токчета. Уверете се, че широчината на лейкопласта е по-голяма от зоната на триене, за да предотвратите неговото размести по време на движение.

2. Талк на прах.


Талкът може да намали триенето между стъпалата и обувките. Нанесете малко от него върху краката, преди да обуете обувките. Ако няма да използвате чорапи, се уверете, че стъпалата ви не са влажни.

3. Чорапи и сешоар.


Обуйте чифт чорапи, след което поставете любимите си обувки. Включете сешоара и го насочете към стеснените зони Разходете се с обувките, докато се охладят напълно. Ако е необходимо, повторете процедурата. Материалът, от който са направени обувките, се разширява от топлината. Имайте предвид, че този трик работи само при естествен материал като кожа.

4. Рол-он или дезодорант стик.


Страничната част на краката, петата и пръстите са най-засегнатите зони. За да предотвратите триенето между обувката и стъпалото, нанесете рол-он или дезодорант стик върху проблемните зони.

5. Силиконови стелки.


Тези протектори са налични в аптеките, ортопедичните магазини и дори онлайн. Те се предлагат в различни форми, така че да могат да се адаптират към вашите проблемни зони.

6. Лед.


Напълнете две найлонови торбички с вода и ги поставете в обувките. Оставете ги във фризера за една нощ. Когато ги извадите на сутринта ще забележите, че те са станали по-широки, тъй като водата се е превърнала в лед.

7. Алкохол и хартия.


Впръскайте достатъчно количество алкохол в тесните области от вътрешната част на обувките, така че да ги навлажните. Напълнете ги с намачкана хартия и ги оставете за една нощ. Колкото повече хартия използвате, толкова по-добри резултати ще постигнете. На сутринта премахнете хартията и поставете обувките, за да могат да заемат формата на вашите крака.

8. Хидратиращ крем.


Този метод работи само върху истински кожени обувки. Нанесете малко хидратиращ крем по вътрешната част от изделието, обръщайки повече внимание на зоните около пръстите и петите. Хидратиращият крем ще омекоти кожата и ще преструктурира обувките, докато ги носите на следващия ден.

9. Картофи.


Този трик може да помогне за разширяване на новите маратонки и дори мокасини. Поставете по един картоф във всяка обувка и го оставете да действа за една нощ. На следващия ден го премахнете и почистете текстилните изделия с влажна кърпа.

10. Местен обущар.


Това вероятно е най-надеждният вариант за вас. Повечето обущари разполагат със специални устройства, които променят обувките в зависимост от вашите предпочитания. Например, те могат да ги разширят така, че повече никога да не изпитвате болка. В резултат от това, вие ще се движите, без да изпитвате дискомфорт, обути в любимите си обувки и с широка усмивка на лицето.

Източник: www.brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСпортСнимкиНовиниРецептиЛечения