С оцет и захар може да заменим виното в ястията

В някои рецепти за приготвяне на ястия (предимно месни) се препоръчва използването на червено вино, за да станат продуктите по-крехки и по-ароматни. Понякога обаче това не е подходящо, особено ако готвите за децата си или ако спазвате пост, тъй като все пак виното е алкохолна напитка. Тогава, за да замените виното в ястието, използвайте следния трик. В 1 чаена чаша натурален винен оцет разтворете 1 - 2 супени лъжици захар. Ако рецептата е с бяло вино, може да използвате ябълков оцет със захар, тъй като той има по-мек вкус. С този съвет ще постигнете същата крехкост и аромат, без да добавяте истинско вино в храната.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовВИНО ГРИНОЛИНО Д'АСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Мандраке, Мандрагора
- Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Почистете пестицидите от плодовете и зеленчуците по 4 начина
Коментари към С оцет и захар може да заменим виното в ястията