С оцет и захар може да заменим виното в ястията
В някои рецепти за приготвяне на ястия (предимно месни) се препоръчва използването на червено вино, за да станат продуктите по-крехки и по-ароматни. Понякога обаче това не е подходящо, особено ако готвите за децата си или ако спазвате пост, тъй като все пак виното е алкохолна напитка. Тогава, за да замените виното в ястието, използвайте следния трик. В 1 чаена чаша натурален винен оцет разтворете 1 - 2 супени лъжици захар. Ако рецептата е с бяло вино, може да използвате ябълков оцет със захар, тъй като той има по-мек вкус. С този съвет ще постигнете същата крехкост и аромат, без да добавяте истинско вино в храната.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
КОПРИВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Мандраке, Мандрагора
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Кулинарни трикове, споделени от професионални готвачи
- Пречистете кръвта си с хрян, ябълки и вино
- Силата на червеното вино
- Три чаши вино седмично решават проблема с напълняването
Коментари към С оцет и захар може да заменим виното в ястията