Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Тествайте здравето на сърцето с този лесен трик

Тествайте здравето на сърцето с този лесен трик

Тествайте здравето на сърцето с този лесен трик - изображение

Учените са открили един лесен начин, чрез който може да разберете дали вашето сърце функционира правилно. Методът се състои в докосване върха на пръстите на краката. Ако вие сте в състояние да достигнете до тях, то тогава вашето сърце функционира правилно.

Скорошно проучване, публикувано в "Американски журнал по физиология: Физиология на сърцето и кръвоносните съдове", смята, че този метод наистина действа. Вижте как и вие може да го приложите в домашни условия.

Седнете на пода с гръб към стената. Протегнете ръце напред и се опитайте да докоснете пръстите на краката. Ако сте достатъчно гъвкави, за да го направите, то тогава вашето сърце функционира правилно.

Изследването е проведено от учени към Университетът на Северен Тексас и Япония. То включва 526 участника на възраст от 20 до 83 години. Обектите правят теста за гъвкавост, докато същевременно измерват своето кръвно налягане и сърдечна дейност.

Резултатите показват, че хората, които притежават гъвкави тела, се радват на гъвкави артерии, а тези, които не достигат върха на пръстите си, имат твърди кръвоносни съдове и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания.

Доктор Ямамото, един от учените, работили върху изследването, казва: "Ако можете да докоснете пръстите на краката си, докато сте седнали, вашето сърце функционира правилно." Все пак, ако не успеете да осъществите теста, е препоръчително да посетите кардиолог. Въпреки това Ямамото казва, че "сковаността на мускулите определено не означава, че страдате от сърдечно-съдови заболявания. Тя може да бъде знак, че сърцето не е толкова здраво, колкото преди."

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноМедицински изследванияОрганизацииЗдравни съветиСнимкиСпециалистиЗаведенияХранене при...Нормативни актовеИсторияЛайфстайлАлтернативна медицинаЛеченияСпортБотаникаКлинични пътекиНаправления в медицинатаПроизводителиДиетиСоциални грижиИнтервютаФизиология