Хляб и тестени изделия съхранявайте на място с достъп до въздух

Хранителните продукти по принцип съхраняваме в пластмасови или стъклени прозрачни кутии. Те обаче имат това неудобство, че не допускат достатъчен приток на въздух, поради което възниква опасност от задържане на влага, бактерии и мухъл. Затова хляба трябва да съхраняваме в специални емайлирани или дървени съдове за хляб, или в пластмасови кутии с процепи. За тази цел може да използваме и самостоятелно отделение в кухненския шкаф. При всички положения е важно да има достъп на въздух. Същото се отнася и за другите тестени изделия, които съдържат голямо количество влага. Тях може да съхраняваме в тенекиени, порцеланови, стъклени или пластмасови съдове, чиито капаци не се затварят плътно или имат процепи.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕСТРИНСКИ ОРГАНАЙЗЕР KEEN ELITE BAGS EB - 01.010
ЛОВИ ПЛИКОВЕ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 25
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ЦИРК ELITE BAGS EB-14.011
МЕДЕЛА ПЛИКЧЕТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 25
ЛАНСИНОХ ПЛИКЧЕТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 50
НЕСЕСЕР ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.013
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Тутманик
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Да разбием заблудите - хляба
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
Коментари към Хляб и тестени изделия съхранявайте на място с достъп до въздух