Хляб и тестени изделия съхранявайте на място с достъп до въздух
Хранителните продукти по принцип съхраняваме в пластмасови или стъклени прозрачни кутии. Те обаче имат това неудобство, че не допускат достатъчен приток на въздух, поради което възниква опасност от задържане на влага, бактерии и мухъл. Затова хляба трябва да съхраняваме в специални емайлирани или дървени съдове за хляб, или в пластмасови кутии с процепи. За тази цел може да използваме и самостоятелно отделение в кухненския шкаф. При всички положения е важно да има достъп на въздух. Същото се отнася и за другите тестени изделия, които съдържат голямо количество влага. Тях може да съхраняваме в тенекиени, порцеланови, стъклени или пластмасови съдове, чиито капаци не се затварят плътно или имат процепи.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МЕЛУНА МИКРОФИБЪРНА ТОРБИЧКА COOL ELEGANCE
НУК NATURE SENSE КОНТЕЙНЕРИ ЗА КЪРМА 150 мл * 2 + АДАПТОР 10.252.127
ДОДДЛ КУТИЯ ЗА ПРИБОРИ D1009
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.002
УИ БЕЙБИ ПЛИК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 25 889
ИСО ДЪРВЕН РАФТ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КОЛИЧКИ И ИГРАЧКИ С 80 ОТДЕЛЕНИЯ KRU20233
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Хляб и тестени изделия съхранявайте на място с достъп до въздух