Хляб и тестени изделия съхранявайте на място с достъп до въздух
Хранителните продукти по принцип съхраняваме в пластмасови или стъклени прозрачни кутии. Те обаче имат това неудобство, че не допускат достатъчен приток на въздух, поради което възниква опасност от задържане на влага, бактерии и мухъл. Затова хляба трябва да съхраняваме в специални емайлирани или дървени съдове за хляб, или в пластмасови кутии с процепи. За тази цел може да използваме и самостоятелно отделение в кухненския шкаф. При всички положения е важно да има достъп на въздух. Същото се отнася и за другите тестени изделия, които съдържат голямо количество влага. Тях може да съхраняваме в тенекиени, порцеланови, стъклени или пластмасови съдове, чиито капаци не се затварят плътно или имат процепи.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕСТРИНСКИ ОРГАНАЙЗЕР KEEN ELITE BAGS EB - 01.010
КУТИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОТЕЗИ КРЪГЛА С МАГНИТ 2.2
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ЦИРК ELITE BAGS EB-14.011
ТУИСТШЕЙК КОНТЕЙНЕРИ ЗА ХРАНА В ПАСТЕЛНО РОЗОВО 100 мл * 2
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.024
НЕСЕСЕР ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.013
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Бързи питки без месене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хляб и тестени изделия съхранявайте на място с достъп до въздух