Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно 10 изпитани трика за хора, които носят очила

10 изпитани трика за хора, които носят очила

10 изпитани трика за хора, които носят очила - изображение

Ако носите очила, значи познавате този проблем много добре: намирането на калъфката е трудно, но още по-трудно е, когато лещите се замъгляват. Това са няколко съвета, способни да улеснят живота на хората, които носят очила.

1. Намиране на очилата в тъмното.


Нанесете тънка лента флуоресцентна боя върху калъфката за очила. По този начин ще може да я намерите много по-лесно в тъмното.

2. Почистване на лещите.


Микрофибърът е най-добрият текстилен материал за почистване на лещи. Той не надрасква повърхността и не събира замърсявания. Никога не почиствайте стъклата с подгъва на ризата си, тъй като тя може да остави малки драскотини по тях, които да създадат допълнително натоварване върху очите.

3. Заменяне на очилата.


При спешен случай, когато не разполагате с очила, може да се справите и без тях. Ако страдате от късогледство, използвайте вашия смартфон, за да видите детайлите по-ясно.

4. Измиване на лещите.


Препаратите за миене на съдове са идеални за почистване на очилата. Не използвайте такива, които съдържат спирт, оцет, амоняк или белина, тъй като тези вещества увреждат защитното покритие на лещите.

5. Замъгляване на стъклата.


Замъгляването на стъклата е един от най-големите проблеми за хората, които носят очила. За да предотвратите това, предварително нанесете тънък слой течен или твърд сапун върху тях.

6. Очилата не са лента за коса.


Не използвайте очилата като лента за коса - рамката може да загуби своята форма и да започне да се разпада. Когато миете лицето си и в други подобни ситуации, в които не използвайте очила, най-добре ги свалете.

7. Бързо ремонтиране на очила.


Ако загубите винтовете на вашите очила, може да използвате клечка за зъби като временно решение. Свържете рамката и наушниците, поставете клечка за зъби и премахнете излишъка.

8. Твърде широки или твърде тесни наушници.


Ако очилата ви продължават да се плъзгат надолу, потопете заоблените части на наушниците в гореща вода за няколко минути, докато пластмасата омекне. След това огънете краищата надолу, така че да могат да приемат формата на вашите уши. От друга страна, ако очилата ви са прекалено здрави, потопете слушалките в гореща вода и след това се опитайте да ги огънете, за да намалите налягането.

9. Форма на рамката.


Ако имате по-голямо разстояние между очите, изберете очила с дебел и изпъкнал мост. По този начин ще привлечете внимание към центъра на лицето и ще направи очите по-близки едно до друго. Ако имате по-малко разстояние между тях, изберете рамки с декорация на външния ръб. По този начин очите ви ще изглеждат по-раздалечени.

10. За шофьори.


Не оставяйте пластмасовите очила на пряка слънчева светлина върху таблото. Заради топлината рамките могат да изгубят своята форма. Най-добре е да ги съхранявате в специален джоб на жабката.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.coastal.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛайфстайлИсторияНовиниАптекиМедицински изследванияВидеоФизиологияХранене при...Храни и ястияНормативни актовеРецептиОрганизацииБотаникаЛеченияСпециалистиЗаведения