Начало Съвети Околна среда и бит За дома Отглеждайте 10 растения, които създават перфектен микроклимат в дома /1 част/

Отглеждайте 10 растения, които създават перфектен микроклимат в дома /1 част/

Отглеждайте 10 растения, които създават перфектен микроклимат в дома /1 част/ - изображение

Много хора не са наясно с невероятните способности на обикновените растения за подобряване на микроклимата в дома. Те помагат за създаване на една по-чиста атмосфера, стабилизиране на влажността на въздуха и осигуряване на кислород. Тези неща са много важни за осигуряване на безопасна къща както за деца, така и за тези, които страдат от алергии. Това са 10 невероятни растения, които могат да помогнат за подобряване на микроклимата във вашия дом.

  • Спатифилум

Смята се, че това растение може да донесе щастие и любов в дома. Спатифилумът не само абсорбира излишната влага, като по този начин нормализира климата в жилището, но и разрушава плесените спори. Той се развива най-добре при температура от 18°C.

  • Кафеен храст

От 100 различни вида растения, хората обикновено избират да отглеждат арабски или конгоански кафеен храст, които предоставят различни сортове кафе Арабика и Робуста. Те дават плод само в петата или шестата година, така че е най-добре да си купите вече пораснало растение. To се нуждае от повече поливане и достатъчно сянка. Кафееният храст е добър в абсорбирането на влага и изпълването на въздуха с прекрасен тропически аромат по време на цъфтеж.

  • Мирта

Миртата в символ на мир и удоволствие. В миналото хората вярвали, че това растение е свещено. Според тях, то притежава способност да върне младостта на старите хора и да предостави енергия и добро настроение на туристите. Днес със сигурност можем да кажем, че растението има различни, но все пак полезни определени качества. Миртата не само възстановява здравословния микроклимат у дома, но и се грижи за здравето: фитонцидите, предоставени от листата и цветовете, помагат за елиминиране на микробите във въздуха.

  • Лаврово дърво

Хората отдавна считат лавровото дърво за символ на слава, победа и величие. Това растение произлиза от субтропиците. Ето защо то се нуждае от въздух, сянка и щедро количество топла вода. Лавровото дърво помага за абсорбиране на влагата и нормализиране на микроклимата у дома. Нещо повече, неговите листа могат да се изсушат и да се използват за приготвянето на вкусни ястия.

  • Лимоново дърво

Лимоновото дърво е прекрасно растение във всяко едно отношение. По време на цъфтеж то изпълва въздуха с великолепен цитрусов аромат, като същевременно абсорбира излишната влага от него. Листата на растението предоставят огромен брой лечебни вещества, стерилизирайки пространството около него. 

Източник: www.brightside.me
Снимки: www.spatcupido.nl/www.whatcomflowers.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноНормативни актовеЛайфстайлИсторияБотаникаРецептиЕ-тата в хранитеЛечения