Начало Съвети Околна среда и бит За дома Отглеждайте 10 растения, които създават перфектен микроклимат в дома /2 част/

Отглеждайте 10 растения, които създават перфектен микроклимат в дома /2 част/

Отглеждайте 10 растения, които създават перфектен микроклимат в дома /2 част/ - изображение

Много хора не са наясно с невероятните способности на обикновените растения за подобряване на микроклимата в дома. Те помагат за създаване на една по-чиста атмосфера, стабилизиране на влажността на въздуха и осигуряване на кислород. Тези неща са много важни за осигуряване на безопасна къща както за деца, така и за тези, които страдат от алергии. Това са 10 невероятни растения, които могат да помогнат за подобряване на микроклимата във вашия дом.

  • Лъжекипарис

В Япония лъжекипарисът се смята за свещено дърво. Вярва се, че душите на мъртвите и боговете се заселват в него. Това растение освежава дома, овлажнява въздуха, а също така помага за елиминиране на замърсяванията. Дори облекчава симптоми на мигрена и главоболие. В замяна на това то изисква много сянка и редовно поливане.

  • Сансевиера

Това растение може да направи прекрасни неща. То освежава въздуха, произвежда огромни количества кислород и неутрализира вредните газове, произведени от синтетичните материали. Освен това е лесно за отглеждане, тъй като листата му задържат влага и не изисква много поливане. То с радост ще създаде дом във всеки ъгъл на вашата къща или апартамент.

  • Фикус

Фикусът е най-популярното растение. То овлажнява въздуха, изпълва го с кислород, неутрализира токсините и вирусите и с помощта на своите широки листа "загребва" много прах. Фикусът расте добре в домове с голямо пространство и освен това изисква сянка. Едни от най-често срещаните варианти на това растение са плачеща смокиня или Бенджаминова смокиня, наречена в чест на британския ботаник и считана за символ на тайландската столица Банкок. Фикусът се отглежда лесно - той расте бързо и не изисква голямо количество вода.

  • Цисус

Цисусът наподобява бръшлян - Той бързо обгръща всяка носеща конструкция със своите листа и обича светлина. Растението лесно се адаптира към сухия въздух и осигурява влага постепенно, но се нуждае от много сянка и редовно поливане.

  • Каланхое

Това растение произлиза от Мадагаскар. То е подходящо за сгради и среди, характеризиращи се със сух климат. Каланхоето натрупва влага в листата и помага за регулиране на климата в апартамента. То не се нуждае от много вода, но не трябва да бъде оставяно на място, където има много слънчева светлина.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.urbangardensweb.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноНормативни актовеБотаникаНовиниИсторияРецептиЕ-тата в хранитеЛечения