Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот 12 оригинални идеи, за които мечтае всеки градинар

12 оригинални идеи, за които мечтае всеки градинар

12 оригинални идеи, за които мечтае всеки градинар - изображение

Огромната зеленчукова градина означава не само пресни салати, но и болка в гърба и коленете. Работата в градината едва ли е спокойна, но зашеметяващите зеленчуци могат да се превърнат в гордост за всеки един градинар. Представяме ви няколко готини идеи за създаване на зашеметяваща градина и удоволствие от грижите за нея.

1. Повдигнати градински лехи.
Тези повдигнати лехи могат да спасят гърба и колената ви и да се превърнат в ключова декорация за вашата градина. В допълнение, те са много лесни за направа: поставете дървени плоскости една до друга, покрийте ги с картон и метална мрежа от вътрешната страна и ги запълнете с почва.

Оригинална идея, която спестява ценно пространство.

2. Стъпаловидна градина.
Ако вашата къща е разположена върху склон, тази идея за градина може да бъде изключително подходяща за вас.

3. Висяща градина.
Чудесно решение за тези, които не искат да се навеждат. Идеята работи особено добре при цветя и ягоди.

4. Мулчиране.
Може да покриете повърхността на почвата с мулч, който не позволява на слънчевите лъчи да навлязат в нея. Вече може да забравите за премахването на плевели от градината, тъй като те няма да се появят за дълъг период от време.

5. Увивни растения.
Те могат да спестят място и същевременно да създадат жива декорация. Има много разновидности на висящи и увивни растения. Вие може да ги използвате, за да създадете красива арка.

Освен това може да си захванете лозя върху дървена решетка.

Лесно може да си направите такава. Всичко, от което се нуждаете, е синтетична връв и няколко дървени греди.

6. Вертикална градина.
Вертикалната зеленчукова градина е не само удобна, но и много практична. Растенията, които растат по стените, могат да защитят дома от слънчевата светлина.

7. Напоителна система.
Погрижете се за вашата градина като инсталирате удобна напоителна система. За целта имате нужда от 2 маркуча, странична греда и пръскачки. Поставете ги заедно както е показано на изображението по-долу.

8. Капкова напоителна система от пластмасови бутилки.
Тук може да разберете как да направите тази евтина и практична напоителна система.

9. Ограда.
Оградата трябва да бъде направена от траен материал, който да ви помогне да защитите лехите от гризачи. Те определено няма да бъдат в състояние да се справят с тухлена или каменна ограда.

10. Цветна декорация.
Засадете цветя покрай градинските лехи. Те не само изглеждат красиво, но също така ухаят невероятно. Цветята ще ви помогнат да възпрете вредителите.

11. Калдъръмена пътека.
Почистете мястото, където искате да създадете калдъръмена пътека и поставете формата на желания от вас дизайн. Разбъркайте торба с цимент и я излейте в нея. Загладете повърхността и внимателно извадете рамката. Готово... вече имате прекрасна калдъръмена пътека, която краси вашето открито пространство.

12. Лехи за мързеливци.
Използвайте въображението си и включете импровизирани материали в градинската леха. Алуминиеви кенчета, бурета, пластмасови каси? Чудесно! Нека да творим!

Източник: www.brightside.me

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиОбразованиеСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниБотаникаНормативни актовеИсторияАлтернативна медицина