Начало Съвети Здраво тяло За детето 23 трика, които могат да улеснят живота на родителите

23 трика, които могат да улеснят живота на родителите

23 трика, които могат да улеснят живота на родителите - изображение

За да улеснят ежедневието си, повечето майки и бащи използват различни трикове за поддържане на детското забавление... или поне за предпазване на малчуганите от неприятности. Ето някои от най-добрите. Те могат да ви удивят със своята простота и ефективност.

1. Картофени печати.

Изрежете форми от парчета картофи и ги дайте да детето си, за да ги използва като печати за рисуване.

2. Вода вместо боя.

Ако искате да задържите вниманието на малчугана, оставете го да боядисва оградата... с вода.

3. Малък съд за леки закуски.

Желаете да дадете лека закуска на детето? Изсипете я в контейнер с капак като този. Така малчуганът може да се съсредоточи повече върху извличането на храна от контейнера и следователно да яде по-малко и да бъде зает за по-дълго време.

4. Чиния за сладолед.

Оказва се, че има лесен начин, чрез който може да спрете децата да покриват всичко със сладолед. Вземете една хартиена чиния. Пробийте дупка в средата и прокарайте дръжката на сладоледа през нея.

5. Огърлица от домакински гъби.

Това е един чудесен начин за охлаждане на детето през горещите летни дни. Направете огърлица от парчета домакински гъби. Намокрете я и я поставете на врата на детето.

6. Идея за тези, които искат да спят сутрин.

 

Ако децата ви имат навика да се събуждат рано сутрин, опитайте се да организирате нещо предварително. То трябва да задържи тяхното внимание. Например лека закуска, оставена пред телевизора (това се отнася само за деца, които са достатъчно големи, за да остават без надзор).

7. Стикери по прозореца.

За да предотвратите отегчаването на децата по време на пътуване, дайте им стикери за многократна употреба, които лесно могат да бъдат премахнати от стъклото.

8. Платно за млади умове.

Децата обичат да рисуват. Те могат да правят това в продължение на часове. За да улесните тяхната дейност, залепете найлоново фолио на пода. По този начин може да създадете голямо платно. Само не забравяйте да се уверите, че те знаят къде могат да рисуват и къде не.

9. Резени диня.

За да улесните малчуганите при консумацията на диня и да се уверите, че няма нужда да миете всичко след това, нарежете плода по този начин.

10. Помощ с тренировките.

Винаги може да помолите детето си да ви помогне с тренировките. По този начин задържате неговото внимание, като заедно с това го карате да се чувства значимо.

11. Течен тебешир.

 

Смесете цветен тебешир с вода, дайте четка на детето и го оставете да рисува по тротоара с нея, използвайки течността.

12. Изсъхнали флумастери.

За да съживите старите флумастери, които са изсъхнали, ги поставете във вода. По този начин може да получите нещо, подобно на акварелни бои, с които детето да рисува.

13. Ново приложение на формите за лед.

Обикновената палитра може да прелее, когато децата са наоколо. Така че защо не дадете на вашия малък художник форми за лед, за да смесва боите в тях?

14. Балончета.

За да предотвратите разливането на сапунения разтвор, когато детето прави балончета, прикрепете бутилката към нещо статично, като например крак на стол.

15. Защита за килима.

Ако искате да запазите килима чист, поставете детето в голяма вана. По този начин може да овладеете бъдещата бъркотия.

16. Постелка под кошчето за хранене.

Още един лесен начин за поддържане на чист под. Просто поставете найлон или вестник на мястото, където детето вечеря.

17. Обезопасяване на дома.

Обикновеният лейкопласт може да предотврати достъпът на малчуганите до контакти и други опасни предмети.

18. Дръжки от чанта.

Отрежете дръжките на една торба и ги прикрепете към количката за пазаруване, както е показано на изображението. По този начин лесно може да държите детето в безопасност и близо до вас.

19. Стари картонени кутии.

Не бързайте да изхвърлите старите картонени кутии. Децата могат да се забавляват с тях...

...възрастните също.

20. Удобна малка кука.

 

Малката кука, като тази на снимката, представлява чудесно средство за съхранение на детския лигавник между храненията.

21. Опаковане на храна.

Винаги използвайте такава кутия, за да съхранявате храната на детето по време на път. Може да я поддържате свежа, като поставите няколко пакетчета лед на дъното.

22. Заменяне на ваната с кошница.

Когато става дума за баня, кошницата за пране е чудесен заместител на ваната.

23. Цял град от асфалт.

Начертайте карта на града върху тротоара, която показва вашия дом, училището на детето и жилищата на неговите приятели и роднини. Тази задача може да завладее малчугана в продължение на часове.


Източник: www.brightside.me
Снимка: www.kidspot.com.au
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиНовиниАнкетиОрганизацииСпециалистиРецептиСпортАлт. медицинаТестовеХранене при...ИнтервютаИсторияНормативни актовеЗаведенияОбразованиеИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника