Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести 3 здравни ползи от консумацията на скумрия

3 здравни ползи от консумацията на скумрия

3 здравни ползи от консумацията на скумрия - изображение
Богата на омега-3 мастни киселини и още много ценни хранителни вещества, скумрията е изключително полезна риба. Освен това тя е вкусна, приготвена по разнообразни начини. Вижте 3 причини да я включите в менюто си. 
 
  • Предотвратява риска от сърдечни заболявания
Доказано е, че диетата, богата на омега-3 мастни киселини, помага за предотвратяване на сърдечни заболявания. Скумрията е риба, богата на мононенаситени и полиненаситени мастни киселини и ниско наситени мазнини, което намалява риска от сърдечен удар, инфаркт и атеросклероза.
  • Понижава риска от диабет
Наличието на мононенаситените мастни киселини в този вид риба помага и за контролиране на кръвната захар. Здравословните мазнини в нея понижат висцералната мазнина, която е един от рисковите фактори за развитието на диабет. Ето защо включването на скумрия в менюто веднъж или два пъти седмично е едно ефективно средство за профилактика на заболяването.  
  • Контролира нивата на кръвното налягане
Хората, които често консумират месо, са изложени на по-висок риск от развитие на хипертония. Скумрията е богата на калций риба, което от своя страна намаля този риск и помага за поддържане на здравословни нива на кръвното налягане. 
 
Източник: newhealthadvisor.com
Заглавна снимка: jenreviews.com
По статията работи: Росица Раднева
 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияИсторияСъставкиСнимкиДиетиНовиниЛайфстайлЛеченияСпортБотаникаХранене при...ИнтервютаАнкетиТестовеОрганизацииМедицински изследванияЗаведенияАлтернативна медицинаЗдравни проблемиКлинични пътекиСпециалистиПроизводители