3 здравни ползи от консумацията на суши
Сушито е традиционно японско ястие с характерен вкус на прясна риба и уасаби (японски хрян). Ако все още не сте опитали, тук имате три причини да го изпробвате, тъй като то предоставя редица ползи за здравето на организма.
- Помага за поддържане на добра форма
Повечето суши хапки съдържат малко калории, което ги прави добър избор в случаите, когато наблюдавате теглото си. За целта избирайте видове, съдържащи зеленчуци като авокадо, краставици, моркови и други. Препоръчително е да избягвате суши хапки с кремообразни пълнежи.
- Полезна за мускулите храна, която снабдява с енергия
Рибата в повечето видове суши е богата на протеини. Те играят важна роля за доброто функциониране на мускулите и тяхното възстановяване. Ето защо сушито е чудесен избор за храна след тренировка. Комбинацията на риба с кафяв ориз, която е често срещана във видовете суши, снабдява организма с енергия. Зеленчуците в тези вкусни хапки също осигуряват необходимите въглехидрати, което допълнително повишава нивата на енергия.
- Стимулира имунитета
Съдържанието на зеленчуци в сушито обогатява организма с витамини и антиоксиданти, които повишават имунитета и помогнат в борбата с различни заболявания. Водораслите, присъстващи в екзотичните хапки пък съдържат концентрирани количества минерали, включително магнезий, йод и мед, които са много полезни за цялостното здраве на организма.
Допълнителен съвет: Вижте как да си приготвите суши със зелен лук и сусам в домашни условия.
Източник: thehealthsite.com
По статията работи: Росица Раднева
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Суши със зелен лук и сусам
- Суши с бекон
- Суши салата с ориз, чушки и краставица
- Ориз с риба тон и авокадо (американско суши)
- Оризови суши понички със сос
- Хибридът суши бургер е реалност и е по-апетитен, околкото можем да си представим
- 15 интересни факта за сушито - част 1
- 15 интересни факта за сушито - част 2
- Няколко факти за сушито, които може би не знаете
Коментари към 3 здравни ползи от консумацията на суши