Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене 3 здравни ползи от консумацията на суши

3 здравни ползи от консумацията на суши

3 здравни ползи от консумацията на суши - изображение
Сушито е традиционно японско ястие с характерен вкус на прясна риба и уасаби (японски хрян). Ако все още не сте опитали, тук имате три причини да го изпробвате, тъй като то предоставя редица ползи за здравето на организма. 
 
  • Помага за поддържане на добра форма
Повечето  суши хапки съдържат малко калории, което ги прави добър избор в случаите, когато наблюдавате теглото си. За целта избирайте видове, съдържащи зеленчуци като авокадо, краставици, моркови и други. Препоръчително е да избягвате суши хапки с кремообразни пълнежи. 
 
  •  Полезна за мускулите храна, която снабдява с енергия
Рибата в повечето видове суши е богата на протеини. Те играят важна роля за доброто функциониране на мускулите и тяхното възстановяване. Ето защо сушито е чудесен избор за храна след тренировка. Комбинацията на риба с кафяв ориз, която  е често срещана във видовете суши, снабдява организма с енергия. Зеленчуците в тези вкусни хапки също осигуряват необходимите въглехидрати, което допълнително повишава нивата на енергия. 
 
  • Стимулира имунитета
Съдържанието на зеленчуци в сушито обогатява организма с витамини и антиоксиданти, които повишават имунитета и помогнат в борбата с различни заболявания. Водораслите, присъстващи в екзотичните хапки пък съдържат концентрирани количества минерали, включително магнезий, йод и мед, които са много полезни за цялостното здраве на организма.
 
Допълнителен съвет: Вижте как да си приготвите суши със зелен лук и сусам в домашни условия. 
 
Източник: thehealthsite.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлРецептиЛюбопитноБотаникаЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиСпортИсторияХранене при...