Начало Съвети Околна среда и бит За дома 3 начина да отблъснете паяците от дома с натурални средства

3 начина да отблъснете паяците от дома с натурални средства

3 начина да отблъснете паяците от дома с натурални средства - изображение
Търсите натурални средства, с чиято помощ да се отървете от паяците? Страхът от тези насекоми е може би една от най-разпространените фобии. За да ги прогоните от дома си (както на открито, така и на закрито пространство), може да се възползвате от тези 3 екологични продукта. 
 
  • Масло от евкалипт
Силният аромат на етеричното евкалиптово масло ефективно гони паяците далеч от дома.  За целта нанесете няколко капки евкалиптово масло в ъглите и останалите места, засегнати от паяци. За по – добри резултати може също да поставите изсушени листа от евкалипт във вашите шкафове, чекмеджета и под мебелите. 
 
  • Сода за хляб
Разпръскването на проблемните места със сода за хляб е друг естествен начин да прогоните неканените гости. Просто вземете шепа сода за хляб и я поръсете я по ъглите на помещенията, около рамките на вратите и прозорците.
 
  • Тютюн
Миризмата на тютюн също действа отблъскващо на досадните насекоми. За да се възползвате от този факт поръсете малко изсушен тютюн на проблемните места.  Можете дори да навлажнете тютюна във вода и да разпръснете сместа около къщата. 
 
 
Източник: remediesandherbs.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноБотаникаПсихологияНовиниАлт. медицинаЗдравни проблемиЛечения